Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Marketingkampány volt az Index leállása

Ez a cikk több mint 5 éves.

11 óra után nem sokkal leállt az Index, az oldal összes régi cikke elérhetetlené vált. Az Index.hu helyén pedig az alábbi üzenet jelent meg:

11:50-kor pedig élesedett az Index támogatói dizájnja – a lap is pénzgyűjtésbe kezd.

„Hétfő délelőtt viszont olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. Most ugyanis kipróbálunk egy harmadik utat:

PÉNZT KÉRÜNK A KIVÉREZTETETT INDEXRE, HOGY MINÉL KEVÉSBÉ FÜGGJÜNK A KI TUDJA, MILYEN PÉNZBŐL MEGVÁSÁROLT CEMP-TŐL.

Az Index tartalmilag most is független, a szerkesztőségen kívül senki nem határozhatja meg, mi jelenik meg és mi nem, ki dolgozzon itt és ki nem. Az egyetlen, amire nincs hatásunk, az a reklámbevétel. És azért kérjük, hogy támogassanak minket, hogy ez a függőség is a lehető leggyengébb legyen. A pénz, amit majd kapunk, a miénk lesz. Nem Oltyán Józsefé, nem Mészáros Lőrincé, nem Orbán Viktoré, nem a Takarékbanké, nem az MKB-é. A pénz, amit az olvasóink adnak, a miénk lesz, hogy mindenféle égi és földi hatalomtól függetlenül tudjunk dolgozni, hogy továbbra is jó újságot csinálhassunk.” – írja a főszerkesztő Tóth-Szenesi Attila cikkében

Az Index az után indította el furcsán marketingkampányát a leállással, hogy az elmúlt hetekben ténylegesen valós veszéllyé vált az Index kormányközeli kézbe kerülése, miután Spéder Zoltántól a CEMP-et, illetve az Indexet birtokló alapítványt alapító céget megvásárolta a KDNP-s Oltyán József, illetve a cégnél eddig is dolgozó Ziegler Gábor. Így egyrészt a kormány közelébe került az Index hirdetéseit értékesítő CEMP saleshouse, illetve az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi tagjait bármikor visszahívhatja, illetve kinevezheti majd az új vevőpáros.

Frissítés, 12:23: az index újbóli felkapcsolása után alig fél órával már több, mint hárommillió forinttal támogatták az olvasók a lapot a támogatói oldalon található nyilvános számláló szerint.