Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Marketingkampány volt az Index leállása

11 óra után nem sokkal leállt az Index, az oldal összes régi cikke elérhetetlené vált. Az Index.hu helyén pedig az alábbi üzenet jelent meg:

11:50-kor pedig élesedett az Index támogatói dizájnja – a lap is pénzgyűjtésbe kezd.

„Hétfő délelőtt viszont olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk. Most ugyanis kipróbálunk egy harmadik utat:

PÉNZT KÉRÜNK A KIVÉREZTETETT INDEXRE, HOGY MINÉL KEVÉSBÉ FÜGGJÜNK A KI TUDJA, MILYEN PÉNZBŐL MEGVÁSÁROLT CEMP-TŐL.

Az Index tartalmilag most is független, a szerkesztőségen kívül senki nem határozhatja meg, mi jelenik meg és mi nem, ki dolgozzon itt és ki nem. Az egyetlen, amire nincs hatásunk, az a reklámbevétel. És azért kérjük, hogy támogassanak minket, hogy ez a függőség is a lehető leggyengébb legyen. A pénz, amit majd kapunk, a miénk lesz. Nem Oltyán Józsefé, nem Mészáros Lőrincé, nem Orbán Viktoré, nem a Takarékbanké, nem az MKB-é. A pénz, amit az olvasóink adnak, a miénk lesz, hogy mindenféle égi és földi hatalomtól függetlenül tudjunk dolgozni, hogy továbbra is jó újságot csinálhassunk.” – írja a főszerkesztő Tóth-Szenesi Attila cikkében

Az Index az után indította el furcsán marketingkampányát a leállással, hogy az elmúlt hetekben ténylegesen valós veszéllyé vált az Index kormányközeli kézbe kerülése, miután Spéder Zoltántól a CEMP-et, illetve az Indexet birtokló alapítványt alapító céget megvásárolta a KDNP-s Oltyán József, illetve a cégnél eddig is dolgozó Ziegler Gábor. Így egyrészt a kormány közelébe került az Index hirdetéseit értékesítő CEMP saleshouse, illetve az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi tagjait bármikor visszahívhatja, illetve kinevezheti majd az új vevőpáros.

Frissítés, 12:23: az index újbóli felkapcsolása után alig fél órával már több, mint hárommillió forinttal támogatták az olvasók a lapot a támogatói oldalon található nyilvános számláló szerint.

Olvass tovább!