Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy: komoly válságot okozhat a kormány korrupciója

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ma indult el Hadházy Ákos aláírásgyűjtő kampánya, ami azt szorgalmazza, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az Európai Ügyészség az OLAF-hoz hasonlóan ügyeket tár fel az európai uniós támogatások szabályos elköltését illetően, viszont határokon átívelve fel is göngyölíti a korrupciós és csalási bűneseteket, ami azt jelenti, hogy az OLAF-fal ellentétben jogosult büntetőeljárások lefolytatásásra is.

Hadházy ma sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol elmondta, a kormány rendkívül ideges, de nem a Sargentini-jelentés miatt, hanem azért, mert hónapok óta nem érkeznek uniós pénzek Magyarországra. Szerinte az EU-nál stócokban állnak a bizonyítékok arról, hogy a magyar kormány hogyan lopja el az uniós pénzeket. Semmilyen valós kontrollja nincs itthon az uniós pénzek kifizetésének, amit az Unió már nem néz tovább tétlenül.

Hadházy információi szerint 1300 milliárd forintnyi kifizetetlen számlája van a kormánynak, ami hirtelen rendkívül komoly válságot is okozhat Magyarországon.

Elkezdődött az aláírásgyűjtés. fotó: mérce

A képviselő úgy véli, az aláírásgyűjtés azért fontos, mert meg kell mutatnunk, hogy nemet mondunk a korrupcióra. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás egyik legfontosabb célja az, hogy legyen végre következénye annak, hogy szervezett lopássorozatok történnek a kormány részéről: Farkas Flóriántól például már visszakérték a többmilliárd forintos támogatást, mégis parlamenti képviselő lehet, illetve a Tiborcz-ügyben sincs gyanúsított. Nagyon fontos célnak tartja, hogy megmentsük az uniós támogatásokat, illetve  Magyarországot is egy hirtelen kialakuló, rendkívül súlyos gazdasági válságtól, ha ugyanis  nem csatlakozunk az uniós ügyészséghez, nem fog több pénz érkezni.

A cél 1 millió aláírás összegyűjtése. Szerinte ezzel komoly nyomást lehet gyakorolni a kormányra, az aláírásokkal megmutathatjuk az elégedetlenségünket. Néhány napon belül lesznek fix gyűjtőpontok az egész országban, emellett lesznek, akik házról-hára járnak majd és lesznek, akik csak az ismerőseik körében gyűjtenek aláírást.


A sajtótájékoztatón egyébként a TV2 stábja is megjelent, a riporter természetesen nem az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban akart kérdezni, hanem a már korábban Hadházy ellen indított lejáratókampányt próbálta folytatni – több kevesebb sikerrel, a közönség ugyanis nem igazán hagyta szóhoz jutni.

A TV2 munkatársai egyébként ma reggel Hadházyék kertjébe is bementek, ahonnan a házát, feleségét és gyerekeit videózták. Hadházy szerint ez „egy nagyon jó illusztrációja annak a dezinformációs diktatúrának, ami Magyarországon kialakult. A TV2 ma nem erről az ügyről fog beszélni, hanem folytatni fog egy rágalomtörténetet, aminek gyakorlatilag semmilyen alapja nincs”, viszont ezzel próbálja majd elterelni a figyelmet a kormány visszaéléseiről.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról és az aláírásgyűjtésről itt lehet további információkat megtudni.

Címlapkép: Mérce