Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jön az új nemzeti konzultáció

Ez a cikk több mint 5 éves.

Elindult a legújabb nemzeti konzultáció előkészítése, pár héten belül találkozhatunk is vele a postaládánkban. És hogy miről szeretne velünk konzultálni épp a kormány? – Hát a gyermekvállalásról.

„Szeretnénk az a hely lenni Európában, amely bebizonyítja, hogy az önfeladásnak nincs helye, és saját erőnkből is képesek vagyunk megerősíteni közösségeinket, az erős családok pedig Európa megújulásának pótolhatatlan főszereplői”

– mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konzultációval kapcsolatban.

A szűkszavú nyilatkozatból nem derül ki több a konzultáció kérdéseiről, így egyelőre nem tudjuk, hogy a kormány az elmúlt hónapokat jellemző agresszív retorikánál marad-e vagy a gyermekvállalási kedv fellendítése érdekében megpróbálja-e esetleg megérteni, mi az oka a romló demográfiai tendenciának és nem kapásból lehazaárulózni azokat, akik valamilyen okból nem biztosak a családalapításban.

A kormány részéről egyébként meglepő fordulat tapasztalható ezen a téren, megjelent ugyanis a családalapítást népszerűsítő kisfilmje, ami nem csupán a gyermekvállalás szépségeit, de nehézségeit is bemutatja. Egy kisfilm azonban még nem csinál nyarat.

Címlapkép: MTI Fotó, Mónus Márton