Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Ápolók nélkül maradhat az ajkai intenzív

Alig három hete maradt az ajkai Magyar Imre Kórháznak, hogy az intenzív osztályon dolgozó összes, azaz nyolc nyolc ápoló utánpótlásáról gondoskodjon – a 24.hu információ szerint ugyanis mindannyian felmondtak.

A portál úgy tudja, az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki az érintett nővérekre még augusztusban, így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig dolgoznak még az intézmény kötelékében.  A 24.hu szerint a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez pedig olyan felmondási hullámot indított el, amelynek következtében végül mindenki beadta a felmondását.

Az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt – mondta a lapnak a névtelenséget kérő forrás.

A portál megkereste a kórházat is, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki. A lap megjegyzi, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat.

Az ajkai Magyar Imre Kórház bár kívülről szépen fel van újítva, eszköz- és létszámhiányról már régóta hallani az intézménynél. A kórház egyike annak a 12 betegellátó-központnak, ahol az Állami Egészségügyi Ellátóközponttól (ÁEEK) információi szerint súlyos ellátási problémákat okoz, hogy nincsenek megfelelő szakemberek.

(24.hu)

 

Olvass tovább!