Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Vidi-stadionra szánt pénzt követeli a Honvédkórház rendbe tételére az MSZP

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Videoton stadionjának felújítására szánt 3,3 milliárd forintot, és ugyanezt az összeget csoportosítsa át a Honvédkórház problémáinak orvoslására- közölte Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese a szocialisták keddi sajtótájékoztatóján.

„A Fidesz-kormány károkozása a betegellátásban, bizalmatlan betegekben és hozzátartozókban, menekülő munkaerőben, tönkrement egészségekben, gondatlanságból kioltott életekben mérhető ma már”- mondta Harangozó.

A képviselő kitért arra, hogy bár a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot különített el a kórház számára, ez azonban nem tartalmazza az elmaradt túlórapénzeket. Ezzel szemben közel hatszor annyit, 3,3 milliárdot az országvédelmi alapból a Videoton stadionjának gyors befejezésére. A Honvédelmi Minisztérium eközben mintegy 1200 milliárd forintnyi közbeszerzés alóli mentesítést kért. Bár zárt ülés lévén Harangozó sem árulhatta el, hogy pontosan minek a fedezetül szolgál majd a hatalmas összeg, azt viszont közölte, hogy a Honvédkórházra ebből egyetlen forint sem jut.

Amellett, hogy az MSZP a stadionra szánt összeg átcsoportosítását követeli, Harangozó a Honvédelmi Bizottság tagjaként kezdeményezni fogja, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a Honvédkórház helyzetének hosszú távú, megnyugtató rendezéséért tett intézkedéseiről.

A Honvédkórházról kiszivárgott információk szerint az intézet százezrekkel tartozik dolgozóinak, nap szinten előfordul, hogy a munkaerőhiány következtében különböző osztályokról levezényelt orvosokat osztanak be vizsgálóba, valamint az eszközpark is idejétmúlt. Egy nyilvánosságra került belső levél szerint a kórház sürgősségi osztálya „legkésőbb október első harmadának végére jelen személyi állománnyal, illetve műszerezettséggel működésképtelenné válik”.