Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Menekült családoknak ajánlotta fel a kártérítését az őcsényi panziós, akinek kiszúrták a kerekeit

Ez a cikk több mint 5 éves.

2017 őszén a Tolna megyei Őcsényen található panzió tulajdonosa, Fenyvesi Zoltán felajánlotta a Migration Aid menkülteket segítő civil szervezetnek, hogy panziójában néhány napra ingyenesen elszállásol a magyar állam által menekült vagy oltalmazotti státuszt kapó családot.

A férfi rendszeresen nyaraltat rászoruó gyerekeket is, ezért nem gondolta kirívó ötletnek, ha menekült családokon is segít. Zoltán nem látta értelmét megkeresni az azóta lemondott  majd újraválasztott polgármestert, vagy a helyi lelkészt azért, mert menekülteket szállásolt volna el a panziójában, mivel a menekültek jogszerűen tartózkodtak Magyarországon.

A lakosság egy része azonban elutasította az ötletet, még falugyűlést is tartottak az ügy miatt, ahol teljesen elszabadultak az indulatok: a panziótulajdonost életveszélyesen megfenyegették, majd az éjszaka folyamán kiszúrták autója gumijait.


Azóta a rendőrség elfogta a tettest, aki beismerő vallomást tett, ami alapján a bíróság elítélte és kártérítés megfizetésére kötelezte, de még mielőtt ez megtörtént volna, civilek néhány nap alatt összegűyjtöttek Zoltánnak 120 000 forintot, amiből új gumikat tudott venni.

Miután nemrég megkapta a kártérítést, a pénzt felajánlotta a Migration Aid-nek, hogy költse menekült családok megsegítésére.


„Zoli ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget és a szolidaritást.” – írja a szervezet Facebook-oldalán.

(Címlapkép: Migration Aid, Facebook)