Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidesz-média már ott tart, hogy az óvodai keresztény nevelés véd a melegségtől

Ez a cikk több mint 5 éves.

A PestiSrácok Polbeat című műsorában a minap Stefka István a KarcFM állandó betelefonálóit látta vendégül.

Sok érdekességről beszélgettek, például arról, hogy az ellenzék hibája, hogy a korábban általuk „uralt” sajtóorgánumokat nem mentik meg a bezárástól, hogy ma nincs baloldal, csak nemzeti meg nemzetellenes oldal van, szóba került Merkel és a migráció, de még a kormányablakok is.

A beszélgetés egy adott pontján pedig Ambrus Petra, a PestiSrácok újságírója veti fel a kérdést, hogy a 444-en megjelent egy cikk, amiben

„azt kritizálták, és az volt a borzasztó, hogy az óvodás gyerekeket kereszténységre akarják már majd nevelni. De ebben mégis mi a borzasztó?”

Amire a KarcFM-es állandó vendég, Vajda Miklós elég határozottan rávágja:

„Ha az újszülött, vagy az azon fölüli korosztályt, az óvodás korú korosztályt kereszténnyé nevelik, fiúkat, lányokat, akkor azokból nem lesz buzi meg leszbikus, és abban az esetben szaporodni fog a társadalom.”

Szóval igen, 2018-ban, a családok évében bizony ez is egy mondás: azért kell kereszténységre nevelni fiúkat és lányokat, hogy ne legyenek buzik, mert a buzik miatt nem szaporodik a magyar. Őrület.

Menjünk csak sorban: a gyerekeket egyébként nem kereszténységre akarják nevelni (a vallásszabadság amúgy még a csupán nyomokban gránitszilárdságú Alaptörvényben is benne foglaltatik), hanem a „keresztény kulturális értékekre”, ami azért nagyon nem ugyanaz, bár érthető, hogy sokakban kétséget ébreszt már maga az ötlet is.

Aztán azért azt se felejtsük el, hogy a kereszténység nem ellenszere a melegségnek, hiszen a homoszexualitás – vagy úgy amúgy bármilyen szexualitás – az nem vallási alapon dől el (a középkornak meg már amúgy is jó ideje vége van), egyébként pedig senkinek semmi köze más emberek szexualitásához, mint ahogy ahhoz sem, hogy ki vállal gyereket és ki nem (ugyanis a Ratkó-korszaknak is vége van).

Ellenben Vajda Miklós közepesen burkoltan nemzetvesztéssel vádolja a melegeket (miattuk nem szaporodik a magyar), miközben a tudomány mai állása szerint a „szaporodásnak” nem gátja az, ha valaki mondjuk a saját neméhez vonzódik – hovatovább épp a magyar állam a legnagyobb gátja ma annak, hogy az azonos nemű párok is vállalhassanak gyereket, és még ennek ellenére is nő a szivárványcsaládok száma, de érdekes!

Persze, ezek csak tények, amelyek nyilván kevéssé befolyásolják ma a kormányközeli orgánumok főbb üzeneteit.

2018 a családok éve, a kormány felhívására. Ennek ürügyén Budaházy Edda riogatott már minket azzal, hogy ha nem szülünk eleget (minimum kettőt, csak szólok), akkor afrikai kannibálok lepik el Magyarországot. Novák Katalin családügyi államtitkár aggodalmát fejezte ki a Pride miatt, mert a homoszexuálisok megbontják a család szentségét, Kásler Miklós pedig házasságba terelné az ovisokat, mert szülni csak házasságban lehet ugyebár.

Innen nézve persze teljesen felesleges is meglepődnünk azon, hogy a PestiSrácok műsorában a kereszténnyé nevelés menti meg egyedül a gyerekeket attól, hogy buzik és leszbikusok legyenek, ami miatt nem szaporodik a magyar társadalom. Meglepődnünk nem kell. Elszomorodnunk viszont igen. Mert ha a kormány által oly előszeretettel emlegetett nemzeti-keresztény kultúra továbbra is kirekesztésre és gyűlöletkeltésre épül a szeretet és a család szentségének nevében, akkor még mindig csak távolodunk attól az országtól, amiben minden ember egyenlően, biztonságban és boldogan élhet.

Vagy inkább csak arról van szó, hogy míg a melegekre és a nem szülő nőkre lehet kenni azt, hogy fogy a magyar, elegánsan el lehet felejtkezni arról, hogy a kormány intézkedései továbbra is az egyre szűkülő felső-középosztály gyermekvállalási ambícióit támogatják, a szegénységben élő családokat viszont szankciókkal és a retorziókkal fenyegetik, a szociális védőháló pedig tragikus állapotban van – vagyis hogy a kormány messze nem olyan családbarát, mint amennyire előszeretettel hangsúlyozza ezt.

És ha valami, akkor ez az igazi szégyen.

A címlapkép a videóból származik, a találat pedig innen.