Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Afrikai kannibálok” árasztják el Európát, de ha szülsz, megállíthatod őket! – üzeni videóban Budaházy Edda

Ez a cikk több mint 6 éves.

Budaházy Edda, a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György testvére és a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója videóban állt ki, hogy gyerekvállalásra sarkallja a magyarokat. A videó üzenete viszonylag röviden összefoglalható: ha nem vállalsz legalább két gyereket, hazaáruló vagy, és miattad fogják Magyarországot elözönleni az „afrikai kannibálok”.

Budaházy mozgalmának tevékenysége eddig nagyjából abban merült ki, hogy tavaly nyáron nyílt levelet írt Orbán Viktornak és Pintér Sándornak, hogy ne engedélyezzék a Budapest Pride-ot, sem semmilyen egyéb „homoszexuális propagandát”,  valamint egy 2015-ös  vitában a Migration Aid szóvivőjével, Zsohár Zsuzsannával, amikor Budaházy a magyar demográfiai válságra azt a megoldást javasolta, hogy katonai puccsot követően tűzparancsot kellene kiadni a határon. A mozgalom honlapján is szorosan összefonódik a bevándorlás és az elöregedő magyar társadalom kérdése: a problémák menüpont alatt a migráció, az abortusz és a szexuális devianciák fülekre kattinthat az oldal látogatója.

A menekültek kivégzéséről a mostani, az Index által kiszúrt videóban nem esik szó, de még mindig a bevándorlás elleni harc a legfontosabb feladat Budaházy Edda szerint. Ezért kell „teleszülnünk a Kárpát-medencét” (ez szó szerint elhangzik a videóban), ezért kell minden egyéb szempontot figyelmen kívül hagyva legalább két gyereket vállalnia minden magyarnak.

„Azt gondolod, hogy jó dolog a házasság? Elismered azt, hogy a család a nemzet építőköve, de te nem kérsz belőle? Jóval elmúltál harminc, de még otthon élsz és inkább még buliznál kicsit, és különben sem ismersz senkit, akivel összekötnéd az életedet?” – teszi fel Budaházy rögtön a videó elején az igazán húsbavágó kérdéseket. Majd továbbmegy:

„Félsz, hogy nem tudod majd megadni a gyermekednek mindent, amire szüksége van? Nem inkább attól félsz, hogy majd magadnak nem tudod megadni mindazt, amire vágysz?”

Miután ilyen szépen semmibe vette azt a nagyon is reális aggodalmat, hogy egy fiatal pár vagy egyedülálló szülő nem tudná saját magát és még a gyerekét is eltartani magyarországi bevételéből, Budaházy még a magasabb fizetés reményében kivándorolt magyaroknak is alaposan beszól: „Itt lenne rád szüksége a hazádnak, de te nyomós érvekkel alátámasztod, miért lenne jobb odakint. Elmész, pedig tudod, hogy itt élned-halnod kéne.”

A videó talán legzavarbaejtőbb része, amikor már az állatvédők is bűnrészesek abban, hogy nem születik elég gyerek Magyarországon. „Tagja vagy az állatkínzás elleni mozgalomnak? Harcolsz a bébifókák és az elefántok kihalása ellen? A kutyád a kanapén alszik? Küzdesz a tengerimalacok boldogságáért, de nem zavar az abortusz? Nem izgat, hogy naponta 100 magyar magzatgyermeket gyilkolunk meg?”

Mert nyilván, a nők rendelkezése saját testük felett sem megengedhető, miért is lenne az?

Ezen a ponton el is érkeztünk a videó fő üzenetéhez: a „migránsokhoz”.

„Zavar a migráció? Őrjöngsz, hogy afrikai kannibálok árasszák (sic!) el Európát?”

– kérdezi Budaházy. Szerinte a legszebb és legegyszerűbb módja a migráció elleni harcnak az, ha gyereket vállalsz. No nem egyet, mindjárt rögtön kettőt! Ha ezt nem teszed meg, akkor Hunyadi János, Rákóczi, Kossuth, Tóth Ilona és a kitörés hőseinek (tehát a Budai Várnegyedben körbezárt német-magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérletének „hősei”, akikre a Becsület napján 1997 óta minden évben megemlékeznek a magyar neonácik) áldozata hiábavalóvá válik, te pedig részese leszel Magyarország pusztulásának.

Budaházy Edda és mozgalma számára tehát hazaáruló vagy, ha

  • még nem érzed magadat készen arra, hogy gyereket vállalj, esetleg nem is akarsz gyereket,
  • ha arra vársz, hogy megfelelő partnert találj az elköteleződéshez,
  • ha külföldre mész dolgozni,
  • ha állatvédő vagy,
  • ha nem vállalsz legalább két gyereket.

Mondhatjuk persze, hogy egyáltalán nem fontos, mit mond egy ismeretlen szervezet szélsőjobboldali üzenetet közvetítő videója, és ha mindez ma Magyarországon valóban szélsőséges álláspontnak számítana, ez akár még igaz is lehetne.

Csakhogy a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom videója zökkenőmentesen simul bele a kormány kommunikációjába.

A felsőbbrendű magyarokkal szemben a menekültek vadállatokként történő ábrázolása, akik Magyarország etnikai tisztaságát veszélyeztetik, és ezáltal a nemzet pusztulását hozzák? Másra se épült a Fidesz választási kampánya. A nők önrendelkezésének semmibevétele, és a gyermekvállalás anyagi akadályainak túlnyomórészt figyelmen kívül hagyása (ha nem a felsőközéposztály igényeinek kiszolgálásáról van szó)? Másról se szólt a Fidesz választások utáni kommunikációja.

A különbség talán annyi, hogy a Rád is szükség van! című videóban egyértelműbbé tették a készítők, honnan, milyen ideológiából is merítik üzenetükhöz az inspirációt.