Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felcsúti Márió vigyorog a Kétfarkú legújabb Basky-művén

Ez a cikk több mint 5 éves.

Talán az augusztus 12-én esedékes felcsúti időközi választással függ össze, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) dúskál a briliáns projektekben.

Szerda este az ATV csatorna vendége volt a formáció elnöke, Kovács Gergely, aki többek között arról számolt be, hogy két nap alatt összejött 800 ezer forint a rákosrendezői bicikliút építési projektjükre, így várhatóan meg is épül majd a tervezett 100 méter. Ennek árát érdekes lesz majd „összehasonlítani a többi építkezés árával” Kovács szerint.

Hatékonynak mondható kórházfelújítási projektjük is, amennyiben az általuk festett graffitiket villámgyorsan lefestik, így történt ez a János Kórházban, a „Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy Orbán Viktor” felirattal. És mivel tapasztalataik szerint „ők döntik el, hova kerül a fehér festék, ebből hosszabb távon lehet egy frappáns ábra” is.

A pártnak amúgy van hosszabb távú ötlete is a kórházak finanszírozási problémáinak megoldására: Kovács szerint ha átneveznénk FC János Kórházra az intézményt, a tao támogatásokból rendezni lehetne a hiányt.

Azért a Kétfarkúak is találkoznak nehezen áthidalható nehézségekkel. Kovács beszélt arról, hogy egyik projektjük keretében, az I. Népi Kampánypénz Tékozló alapból óvodásoknak készültek könyvek, és ezeket teljesen ingyen, ráadásul – a többi párttal ellentétben – fotózás nélkül adták volna oda az oviknak. Azok körülbelül fele azonban nem akarta elfogadni az adományt, a pártelnök szerint azért, mert az a Kétfarkú támogatásával jött létre.

Közben a párt Facebook-oldalán megjelent a Basky-sorozat legújabb darabja, amelynek az egyik kommentelő szerint a felcsúti kocsma fala ad helyet. A képen Super Mario (Márió?) alakjában a község legendás ex-vezetőjének, Mészáros Lőrincnek vonásait vélik felismerni az elemzők.

Címlapkép: a fotót az MKKP „lusta újságíróknak” ajánlott drive-jából töltöttük le, ahol további felvételek is találhatók az új alkotásról, és amiért ezúton is hálás köszönet.