Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Minisztériumi pénzeket kap az otthonápolást végzőket gyalázó cikk szerzőjének köre

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mi is írtunk róla, hogy a Pestisrácok szerzője Füssy Angéla mennyire felháborító cikket írt, amelyben a fogyatékkal élő családtagjaikat otthon ápoló emberek és az őket támogató szervezetek ellen kelt ki. Most a Kolozsváros kiderítette azt is, a szerző által főszerkesztett portál milliókat kap az EMMI-től.

Az otthonápolás kapcsán sokszor 24 órás odafigyelésről beszélünk az év 365 napján, ami mellett szinte lehetetlen dolgozni. Az EMMI azzal érvelt, a probléma megoldottsága mellett, hogy az ápolási díj összege havi 58 680 forintra emelkedett, ami gyermekesek esetében a családi pótlékkal kiegészülve 75 810 forint, illetve azzal is eldicsekszik, hogy azok az idős emberek, akik 20 éve ápolják a tartósan beteg gyermeküket, kapnak 50 ezer forint nyugdíj-kiegészítést. Ennyi juttatást adnak egy lényegében főállású beteggondozási feladatért.

Mint tegnap már megírtuk, az otthonápolási díj megemelésért tüntetőket „sorosistázza” és gyalázza a pénteki tüntetésüket kővetően a kormánymédia. Ezek közül a cikkek közül is kiemelkedett a pestisrácokos Füssy Angéla írása. Most róla derített ki a Kolozsváros, és az Alfahír, hogy feltehetően EMMI pénzekhez is hozzájut.

Füssy Angéla a Kolozsváros cikke szerint az Omega Hírek nevű, Veszprém megyei portál főszerkesztője. Ennek a lapnak a kiadója pedig a Pannon Értékmentő és Szolgáltató Kft. E vállalkozásnak pedig a Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány a tulajdonosa. Az alapítvány a bíróságnak leadott beszámolók szerint tavaly a Veszprém Megyei Önkormányzattól 3 millió, míg az Emmitől 2,3 millió forint juttatásban részesült.

Az alapítvány elnöke pedig a Veszprém Megyei Közgyűlés fideszes tagja, Horváth Zsolt. Horváthot korábban zugírásért jogerősen elítélték, nem mellesleg pedig az otthonápolási díj megemelésért tüntetőket gyalázó Füssy Angéla élettársa.

Tehát úgy tünik, hogy miközben az EMMI szerint minden rendben van az otthonápolás kapcsán, addig pont az az újságíró támad az ápolási díj megemelésért tüntetőkre, aki valószinűleg EMMI pénzekhez is juthat.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a cikknek helyet biztosító Pestisrácok is kapott a Balog Zoltán korábbi Emmi-miniszter társelnökségével vezetett 56-os Emlékbizottságtól 76 millió forintot.

Forrás: Mérce/Kolozsváros/Alfahír