Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Addig „takarítanak” a Kétfarkúak után, míg végül kifestik az egész kórházat

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mint ismert, július elején a Szent János falán tűnt fel a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) jóvoltából a Thomas, a gőzmozdonyon vonatozó Orbán Viktor-graffiti. A Banksy-stílusú alkotást rohamtempóban távolították el az illetékesek. Akkor a HVG által feltett kérdésre a kórház úgy reagált, azért távolították el a gyúnyrajzot, mert

„Kórházunk területéről mindig eltávolítunk minden olyan információt, amely nem a betegek/hozzátartozók ellátással kapcsolatos tájékoztatását szolgálja. A graffitit eltávolítottuk.”

A Kétfarkúak azonban nem adták fel, és a megjelölt kritériumnak megfelelve olyan üzenetet hagyott a kórház bejárata melletti falon, amely valóban a betegek tájékoztatását szolgálja:

„Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy Orbán Viktor”

– üzente a lakonikus falfirka.

A kórház azonban a legújabb műalkotást is eltávolította, ezzel egyidejűleg azonban jelentős előrelépést is elért a szörnyű állapotban lévő kórház újrafestésében, hiszen így a korábbiakhoz képest már jelentős méretű falfelület nyert új külsőt.

Ezzel „folytatódik a János Kórház felújítása”, mint ahogyan arról az MKKP Facebook-oldalán is beszámolt.

Íme a felújítás egy egyszerű folyamatábrán:

 

A János Kórház állapotával kapcsolatos mai hír, hogy a Mi vagyunk a többség Facebook-csoport ban közzétett, szörnyen romos erkély nyomán szerveződő önkéntescsoport takarító munkájára nem tartott igényt a kórház.

Az intézmény napokig nem válaszolt az önkénteseknek, hétfő reggel azonban az igazgatóság telefonon azt közölte a kezdeményezőkkel, hogy az erkélyeket már kitakaríttatták a saját takarítócégükkel, „egyéb munkát” pedig nem tudnak adni a csoport tagjainak.

(MKKP-Facebook, HVG, 24.hu)