Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Felfüggeszti az Orbán irodája előtt ülést Varga-Damm Andrea

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy pénteken nem szokványos akcióba kezdett Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő Orbán Viktor parlamenti irodája előtt.

„Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében” – írta ki akkor Facebook-oldalára a politikus.

Az akció ma délelőttig tartott, ezidő alatt a kormányfő kétszer is az irodájában tartózkodott (péntek délután és vasárnap délelőtt), de válaszokat nem adott a képviselőnő által felvetett kérdésekre: sem a devizahitelesek kilakoltatásának felfüggesztésére, sem az ápolási díj növelésére nem reagált érdemben, igaz, péntek délután ráköszönt az „ülősztrájkolóra”.

„Nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény”

– ezt már ma délelőtt nyilatkozta Varga-Damm a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatójára.

Mint mondta, a kormányzati szóvívő révén csak annyi válasz érkezett, a kabinet nem kíván reagálni ilyen „szánalmas PR-akciókra”. Varga-Damm szerint ez egyrészt azt jelenti, hogy a kormány tisztában van az általa felvetett problémák létezésével, hiszen ha nem ismernék tiltakozása tartalmát, akkor negatívan sem tudták volna minősíteni azt. Másrészt azt is bizonyítja, hogy nem akarnak foglalkozni a felvetett problémákkal, nem válaszolnak a képviselői levélben megfogalmazottakra.

Így Varga-Damm továbblép, és mint fogalmazott, „átmenetileg felfüggeszti” az akcióját. Ehelyett két törvénymódosítás kidolgozásba fog. Kezdeményezi, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, másrészt pedig az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi, hogy a pénzügyminiszter legkésőbb július 31-ig készítsen tervet az ütemezett ápolási díj emelésre.

Időközben a kormánypárti propagandamédia is támadásba lendült: az Origo nyomán azzal próbálják lejáratni a képviselőt, hogy milliós bundák vannak a tulajdonában, így nem állhat ki hitelesen sem a rászoruló hitelkárosultak, sem pedig a tartósan beteg családtagjaikat otthon ápolók érdekében.

Varga-Damm Andrea képviselő teljes sajtótájékoztatóját itt nézhetitek meg:

Olvass tovább!