Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ülősztrájkba kezdett egy jobbikos képviselő Orbán irodája előtt

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében” – írta ki Facebook-oldalára Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Zoom.hu kérdésére a képviselő elmondta:

„Nem ülősztrájkolok. Csak ülök és várom, hogy beengedjenek, vagy mondjanak valamit.”

A jobbikos politikus még múlt héten levélben fordult Orbán Viktorhoz, és azt kérte, járjon közbe a devizahitelesek kilakoltatásának megállításáért, illetve az otthonápolási díj minimálbér szintjére emeléséért. A miniszterelnök azonban válaszra sem méltatta a levelet.

Varga-Damm egy videót is feltöltött közösségi médiaoldalára, amelyben kifejti tiltakozása okát és hozzáteszi, addig táborozik a kormányfő parlamenti irodája előtt, amíg választ kap levelére.

„Remélem, hogy minél előbb választ kapok, de én ráérek. Én addig itt ülök, hiszen képviselő vagyok, amíg ezt a választ nem kapom meg.”

Kommentekben azt is hozzáteszi, rendelkezik elegendő vízzel és élelemmel ahhoz, hogy több napra is ott maradhasson Orbán ajtajában.

Akciójával párhuzamosan civilek is tüntetnek az EMMI előtt, innen pedig a Kossuth térre vonulnak. Céljaik hasonlóak: ők is azt szeretnék elérni, hogy a kormány ismerje el munkaként a tartósan beteg családjaikat otthon ápoló embereket, és az ápolási díjat emelje legalább a minimálbér szintjére.

A tüntetésről élőben közvetítettünk:

(nyitókép: Facebook / Varga-Damm Andrea)