Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

20 kilométeren ingáztatják a holttesteket a felújítások késése miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

A magyar egészségügy világszínvonaláról tesz tanúbizonyságot, hogy a Szent János Kórházban 2017. novembere óta a mai napig nem sikerült befejzni a patológia felújítását, aminek egyébként idén tavasszal el kellett volna készülnie.

Mivel a kórházban így ellehetetlenül a boncolás, a holttesteket a 2. kerületből a 13. kerületi Nyírő Gyula Kórházba szállítják, ahonnan a boncolás végeztével visszaszállítják őket a János Kórházba, így már 9 hónapja naponta utaztatnak holttesteket 20 kilométeren át.

A felújítási munkálatok kezdetén a kórház dolgozói úgy tudták, karácsonyra elvégzik a bonctermek alatti csőhálózat cseréjét. Márciusban a kórház arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a bonctermek közműfelújítása befejeződött, a kórház légtechnikájának, valamint elektromos hálózatának felújítási munkálatai még folyamatban vannak, arra törekednek, hogy minél előbb, még a tavasz vége előtt befejezzék az osztályt.

A Magyar Narancs értesülése szerint azonban a holttesteket még mindig fuvarozzák Észak-Buda és Angyalföld között, miközben a kórház közlése szerint a bonctermek felújítása befejeződött.

A Szent János Kórház patológiáján egyébként 2015-ben is akadtak problémák: akkor épp a nagy melegben romlott el 80 hűtőből 10, a holttestek bomlásnak indultak, bűzt árasztottak, végül sikerült elhelyezni a testeket.

Néhány napja pedig egy civil kezdeményezés világított rá, milyen borzalmas állapotban van a kórház egyik terasza. Egy baráti társaság puszta jóindulatból ki szerette volna takarítani a mocskos teraszt, ezért levélben fel is keresték a kórház igazgatóját, aki jelezte együttműködési szándékát, így a társaság a közeljövőben használhatóvá teheti a területet a betegek számára.

(Címlapkép: 444.hu)