Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újra be akarja zárni Józsefváros a civil közösségi helyet, az Aurórát

Ez a cikk több mint 5 éves.

A helyi hatóságok ma elrendelték a 8. kerületi, baloldali és civil programkínálatáról is ismert Auróra, valamint az Auróra kert bezárását. Az önkormányzat honlapja szerint ők is, és a Corvin áruház felső részén működő Corvin Club is fel kell, hogy függessze működését.

Az önkormányzat emlékeztet, 2017 június 28-án „lakossági panaszra” reagálva egyszer már elindították az Auróra utca 9-11 szám alatti szórakozóhely bezáratását.

Különösen érdekes hogy az önkormányzati hír úgy fogalmaz:

Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – a Marom Klub Kft rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította.

Ugyanakkor a Mérce információi szerint az üzemeltető  erről, a fellebbezéssel kapcsolatos döntésről és annak indoklásáról eddig semmiféle hivatalos információt nem kapott. Sőt értetlenül állnak a cikkben megfogalmazott vádakkal szemben is, ugyanis szerintük ezek nem igazak. Erről később ígértek részletes tájékoztatást.

A Józsefvárosi Sajtószolgálat által kiadott hír szerint a kerületi jegyző a mai napon már intézkedett is, és felszólította az Aurórát, hogy mutassa be részükre az épülethasználati engedélyt és ennek megtörténtéig, azonnali hatállyal, lakatot tett a helyre. Csakhogy információink szerint ez a Józsefváros által múlt időben emlegetett intézkedés se történt meg, vagy legalábbis az Auróra üzemeltetője erről nem kapott értesítést.

A honlap úgy fogalmaz, ha a szerződés bemutatása elmarad, az Aurórát végleg bezárják, ha pedig új szerződést mutatnak be akkor esetleg reggel 6 és este 10 óra közötti működést tesznek lehetővé. A fideszes kerület ezenkívül úgy véli, hogy az üzemeltető Marom Kft korábban „félrevezette őket,” mert szerintük az ügyben „kérelmei beterjesztésekor nem volt jogosult eljárni” a cég.

Hasonló módon ma azonnali jelleggel bezárták a Corvintetőt is, itt egy hajnali, rendőrségi razzia nyomán bukkantak a hatóságok kábítószerre, és birtoklás, valamint kábítószer-kereskedelem gyanújával indítottak büntetőeljárást több személy ellen, ezzel kapcsolatban pedig kezdeményezte a hely ideiglenes bezárását is.

A hely egyébként a tavalyi bezárási kísérlet óta tovább üzemel, magát pedig a civil szervezeteket és a közösségi programokat szervező teret nem is érintheti a bezárás, csak az italpultot.

Frissítés: Az Auróra Facebook-oldalán közleményben reagált az értesülésekre, azt írják, nincs semmiféle változás és holnaptól továbbra is nyitva lesznek: