Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Volt munkáltatója szerint szándékosan csonkította meg magát az a nő, akinek karját leszakította egy hibás tésztagép

Ez a cikk több mint 5 éves.

A tiszaújvárosi nőnek, Magyari Beátának a karját 2015-ben egy horrorbalesetben szakította le munkavégzés közben egy tésztagép. A vizsgálat megállapította, hogy a gép biztonsági retesze nem működött megfelelően a baleset idején. Magyari Beáta elmondása szerint többször jelezte főnökeinek, hogy a gép hibás, egyszer meg is mutatta nekik, de hiába.

Az asszony kártérítési pert indított nemrég, mivel az őt akkor alkalmazó cég töredékét ajánlotta fel kártérítésként, mint amit az asszony igényelt a bíróságon.

A bírósági tárgyaláson a volt munkáltató nem, csak képviselője jelent meg, aki viszont azt a magyarázatot adta, hogy szerintük az asszony szándékosan csonkította meg magát.

„Képtelenség, hogy valaki olyanra vállalkozik, hogy megkínoztatja és egy életre lenyomorítja magát.” – közölte a 24.huval Magyari. Rácz Zoltánt, a cég képviselőjét a 24.hu munkatársa próbálta telefonon kérdezni az állításáról, de ő közölte, nincs felhatalmazása az ügyben nyilatkozni. A kérdésre, hogy emberileg elképzelhetőnek tartja-e az öncsonkítást így válaszolt: „Én már hallottam ilyen eseteket”

A tiszaújvárosi anyuka jelenleg a kilakoltatás szélén áll, munkahelyét elvesztette és hiteleit nem tudja fizetni.

Mint korábban mi is megírtuk, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának adatai szerint Magyarországon az elmúlt 5 évben folyamatosan nőtt a munkahelyi balesetek száma. Az idei első negyedév munkabaleseti statisztikája szerint eddig 4541 munkabalesetet regisztráltak – ami némileg alacsonyabb az elmúlt két évnél, a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest azonban jelentős növekedést észlelhető.

(24.hu)