Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Devizahitel miatt került bajba a Neoton egykori énekesnője

Ez a cikk több mint 5 éves.

Utolsó, kétségbeesett kísérletet tesz a Facebook-oldalán Pál Éva, a Neoton egykori népszerű énekese arra, hogy eladja Csepel kertvárosi területén álló házát, mivel a bank három hét múlva el akarja árverezni azt.

Az előadóművész arról ír, svájci frank alapú hitel miatt nőttek akkorára tartozásai, hogy nem maradt más választása, mint áron alul eladni az ingatlant, és vidéken megpróbálni új életet kezdeni, ehhez pedig rajongói segítségét kérte.

Az énekesnő abban reménykedik, hogy a 19 millió forintos adósság törlesztéséhez és az újrakezdéshez sikerül 36 millióért eladnia házát. Minden bizonnyal a tartozások rendezését szolgálta részéről ez év elején a „Neoneoton” együttes létrehozásának kísérlete is.

A Magyar Bankszövetség főtitkára éppen a mai Népszavában beszélt arról, hogy a devizahitelesek problémái megoldódtak, és a svájci kölcsönkonstrukciók által fémjelzett korszak lezárult. Noha Pál Éva esete nem minden szempontból említhető egy lapon a kilakoltatásra váró, létbizonytalanságban élő tízezrekével, arra mindenképpen felhívja a figyelmet, hogy a devizahitel intézménye a mai napig szedi áldozatait, és nem feltétlenül csak a legszegényebb emberek körében.

(via HVG)