Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

A kolléganőit védelmező bevándorló meggyilkolása miatt tüntettek Pozsonyban

Több százan tüntettek tegnap Pozsonyban, hogy az igazságszolgáltatás és a média ne próbálja eltussolni a Fülöp-szigeteki bevándorló, Henry Acorda halálát. Henry kolléganőibe egy 3 fős férfitársaság kötött bele még május végén, a férfi a nők védelmére kelt, ekkor a férfitársaság egyik, később rasszista jelszavakat ordító tagja leütötte őt, majd úgy belerúgott a földön fekvő férfiba, hogy Henry 5 nap múlva belehalt a kórházban sérüléseibe.

Vigyázat, felkavaró videó:

Az eset azért keltett nagy felháborodást, mert a pozsonyi ügyészség előbb elengedte Henry támadóját, és csak a férfi halála után volt hajlandó letartóztatni őt.

Tegnap este az ügy kapcsán tartottak tüntetést Pozsonyban, szerdán pedig már több más szlovák városban is. A pozsonyi tüntetést a rossz idő miatt halasztották péntekre. A tiltakozáson részt vevő több száz ember elítélte a rasszizmus és a szexizmust. A tüntetésen felolvasták Henry testvérének levelét is, aki azt üzente: „Ez a tragédia megsemmisítő, nem csupán nekünk, a család, a barátok, hanem az egész emberiség számára.”

A tüntetésen elmondták, nem fogják hagyni, hogy a rendőrség és az ügyészség eltussolja ezt az esetet, az elkövetőnek felelnie kell a tettért. A tüntetés szervezői azt is jelezték, felelősnek tartják a tragédiában azt a bevándorlásellenes, illetve szexista politikai légkört ami az utóbbi években létrejött Szlovákiában. A Dennik N videója a tüntetésről:

Forrás: Dennikn.sk

Olvass tovább!