Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy közösségi tér, ami kocsma, iroda, műhely és edzőterem egyszerre?

Ez a cikk több mint 5 éves.

A budapesti Gólya Presszó évek óta a magyar baloldali aktivizmus egyik legfontosabb helyszíne: olyan szervezetek tartották ott rendezvényeiket, megbeszéléseiket, mint A Város Mindenkié, a Társadalomelméleti Kollégium vagy az Utcajogász, de például a Mérce, a Közélet Iskolája és a Gólya közös történelmi fesztiváljának, a Szabad Októbernek is a Bókay János utcai presszó adott otthont már az elmúlt két évben.

Most el kell költözniük az eddigi helyükről, mivel egyrészt már ki is nőtték, másrészt pedig a Bókay utca környéke is radikálisan megváltozott az elmúlt néhány évben Józsefváros „rehabilitációjának” köszönhetően, így aztán az épület tulajdonosa végül eladta a Gólyának otthont adó ingatlant. Ha minden jól alakul, a jelenleginél jóval nagyobb épületbe költözik nemsokára a Gólya, nem is nagyon messze a mostani helyszíntől.

Birtalan Gergellyel, a Gólya egyik tagjával beszélgettünk a hellyel kapcsolatos terveikről és arról, miért érdemes támogatni Budapest egyik legegyedibb közösségi terét.

A Gólyát támogathatod befektetéssel, önkéntes munkával vagy bármekkora adománnyal

További információért látogass el a Gólya honlapjára!

A videót készítette: Bogatin Bence, Csengel Karina és Pósfai Orsi.