Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mellár Tamás az önkormányzati választásokon visszavenné Pécset az ellenzéknek

Mindenki Pécsért néven alapít mozgalmat és civil szervezetet 10 társával Mellár Tamás az országgyűlési választáson függetlenként Pécsen mandátumot szerző közgazdászprofesszor, hogy a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék nyerhessen Pécsen.

A PécsiStop tudósítása szerint Mellár egy széleskörű mozgalmat akar elindítani, hogy független szakértő polgármestere legyen Pécsnek a jövő évi választások után. A képviselő azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy az egyéni képviselői helyek egy részén is független jelöltek induljanak majd Pécsen, de hozzátette nem az a cél, hogy az ellenzéki pártokat kiszorítsák, hanem ezzel akarják rávenni őket egy konstruktív együttműködésre.

A mozgalmat egy tanácsadó testület is segíti majd, amelynek többek között tagja Ágoston Zoltán, író, a Jelenkor főszerkesztője, Bod Péter Ákos, közgazdász,  Polyák Gábor, médiakutató, egyetemi docens, Zeller Gyula, közgazdász, egyetemi docens, a PTE rektorhelyettese.

Mellár azt is elmondta a mozgalom szeptemberben indul, és három lába lesz:
– A Helyi Ügyek Parlamentje egy vitafórum lesz, ahol az állampolgárokat érintő legfontosabb pécsi témákat lehet majd megvitatni
– A Civil Akadémia, ahol neves szakemberek fognak az általuk képviselt témákban előadásokat tartani
–A Vállalkozói Szalon, ahol a helyi gazdaság szereplői gondolkodhatnak közösen arról, hogyan lehet Pécset beindítani

Olvass tovább!