Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mellár Tamás az önkormányzati választásokon visszavenné Pécset az ellenzéknek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mindenki Pécsért néven alapít mozgalmat és civil szervezetet 10 társával Mellár Tamás az országgyűlési választáson függetlenként Pécsen mandátumot szerző közgazdászprofesszor, hogy a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék nyerhessen Pécsen.

A PécsiStop tudósítása szerint Mellár egy széleskörű mozgalmat akar elindítani, hogy független szakértő polgármestere legyen Pécsnek a jövő évi választások után. A képviselő azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy az egyéni képviselői helyek egy részén is független jelöltek induljanak majd Pécsen, de hozzátette nem az a cél, hogy az ellenzéki pártokat kiszorítsák, hanem ezzel akarják rávenni őket egy konstruktív együttműködésre.

A mozgalmat egy tanácsadó testület is segíti majd, amelynek többek között tagja Ágoston Zoltán, író, a Jelenkor főszerkesztője, Bod Péter Ákos, közgazdász,  Polyák Gábor, médiakutató, egyetemi docens, Zeller Gyula, közgazdász, egyetemi docens, a PTE rektorhelyettese.

Mellár azt is elmondta a mozgalom szeptemberben indul, és három lába lesz:
– A Helyi Ügyek Parlamentje egy vitafórum lesz, ahol az állampolgárokat érintő legfontosabb pécsi témákat lehet majd megvitatni
– A Civil Akadémia, ahol neves szakemberek fognak az általuk képviselt témákban előadásokat tartani
–A Vállalkozói Szalon, ahol a helyi gazdaság szereplői gondolkodhatnak közösen arról, hogyan lehet Pécset beindítani