Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Festéket öntöttek a gyermekeket segítő alapítvány ételszállító autójára

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Országos-Fóti Gyermek Alapítvány Észak-Pest megyében fáradozik hányattatott sorsú családok életkörülményeinek javításán, legyen szó lakhatási hajléktalanságról, tartós munkanélküliségről vagy egyéb más problémáról. Az alapítvány saját fejlesztésű komplex problémamegoldó programokkal és közhasznú projektekkel igyekszik kiemelni a családokat tarthatatlan élethelyzetükből. Emellett pedig – fóti gyermekvédelmi szervezet lévén – a Fóti Gyermekváros bezárása ellen küzdő kezdeményezéseket is támogatja.

Idén áprilisig rekord mennyiségű, 26 108 kg élelmiszert osztottak ki több mint 18 millió forint értékben 8500 rászorulónak, szolgálati autójukkal naponta szállítanak ételt a rászoruló családoknak.

Ezt az alapítvány számára fontos munkaeszközt rongálta meg egy ismeretlen, aki érthetetlen oknál fogva festéket öntött rá, ami láthatóan elég nagy felületen beterítette azt.

„Valakit zavar, hogy naponta hordjuk a rászorult családoknak az élelmiszert?” tették fel a kérdést Facebook oldalukon a félig festékkel borított autó fotójával.

A sajnálatos eset ellenére azonban nem állhat meg a munka, az alapítvány ma is szállított ételadományt. „Festék ide vagy oda, ma is, mint minden vasárnap Sikátoron jártunk…” – írják.

Megkerestük kérdéseinkkel az alapítványt az esettel kapcsolatban, ha érkezik válasz, frissítjük a cikket.

(Címplapkép: Facebook)