Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vállaltan leszbikus, latina ex-seriffet jelölnek a demokraták Texas kormányzójának

Ez a cikk több mint 5 éves.

Lupe Valdez korábbi Dallas megyei seriff nyerte meg a demokrata előválasztást Texasban kedd este így a párt kormányzójelöltje lett Texasban. A leszbikus és latino jelölt 53,1%-ot kapott míg demokrata ellenfele Andrew White a szavazatok 46,9%-át szerezte meg.

Valdez aki korábban az amerikai hadseregben is szolgált azt mondta a texasiak esélyegyenlőségért áll majd ki: „A ma este a győzelem mindannyiunk számára, akik egy erősebb és igazságosabb Texasban hisznek, egy toleráns és sokszínű Texasban. Egy Texasban, ahol a hétköznapi embernek van hangja és lehetősége egy tisztességesebb jövőre”

Valdez ellenfele a republikánus kormányzó Greg Abbott lesz aki 2014 óta tölti be a hivatalt, és akkor 60%-os többséggel verte demokrata ellenfelét. A jelenlegi helyzet szerint most is neki áll a zászló (Meg az elképesztő előny a kampánypénzekben), de az alulról ékpitető kampánnyal menetelő Valdez okozhat meglepetéseket.

Kedden egyébként taroltak a nők a demokrata előválasztásokon. Georgiában például az állam történetének első fekete nőként mérettetheti meg magát a kormányzó címért Stacey Abrams a demokraták színében republikánus ellenfelével szemben.