Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

2 héten belül tárgyalhatják a Stop Sorost, jönnek a különbíróságok

Ez a cikk több mint 5 éves.

Gulyás Gergely tartja első kormányinfóját miniszterelnök-helyettesként. A sajtótájékoztatón a kormány döntéseit ismerteti a kormányülés után.

Gulyás bejelentette, hogy jövő kedden kerül az országgyűlés elé a Stop soros néven ismert törvénycsomag, ami a tervek szerint az illegális bevándorlás támogatás vádja mögé bújva támadna meg magyar civil szervezeteket. Gulyás azt is bejelentette a jövő utáni héten fogadják el a törvényt. Amelyhez módosítják a rendőrségi törvényt, a büntető törvénykönyvet, a szabálysértési törvényt is.

Gulyás Gergely beszélt még egy új alkotmány módosításról is, amely teljes egészében tartalmazni fogja a kvótanépszavazás után 7. alaptörvény módosítás szövegét is, de emellett a magánlakások és az otthon védelmét is az alkotmányba rögzíti. Nem lenne meglepő, ha a kilakoltatási hullám közepén, nem csupán az állampolgárok magánlakásait, hanem a kilakoltatásokat is védené.

Gulyás harmadikként a különbíróságról, ezen belül is a felső bíróságokról szóló törvényt jelentette be. Szerinte ez nem fogja érinteni az igazságszolgáltatás mai szerkezetét, csupán egy régi a „kommunisták által eltörölt” hagyomány visszahozása lenne. Ezzel szemben több szó eset arról az elmúlt időben, hogy ez a felső bírósági rendszer, egy olyan félebvitelt hozna létre, amely az államigazgatás ügyeiről hozna döntéseket, például az adatkérésekről, a választási eljárási döntésekről. Hogy pontosan miről fog szólni ez a felső bíróság, az majd a törvény szövegéből derül ki.