Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy nemzetközi jogvédő szervezet kampányt indít, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból

Ez a cikk 6 éves.

„A CDU és a CSU vezetőinek dönteniük kell: vagy megtűrik a Fidesz visszaéléseit és hagyják, hogy ilyen rezsimek formálódjanak a pártcsaládjukban, vagy elutasítják ezt és kilökik maguk közül az ilyen politikai viselkedést tanúsító pártokat. Kampányunkban arra szólítjuk fel őket, hogy álljanak ki az európai értékek és a demokrácia mellett” – írja friss blogbejegyzésében Wenzel Michalski és Philippe Dam, a Human Rights Watch (HRW) két vezetője.

A nemzetközi jogvédő szervezet tagjai ebben a blogbejegyzésben jelentették be, hogy kampányt indítanak a Fidesz kizárásáért az Európai Néppártból.

Meglátásuk szerint Orbán Viktor pártja folyamatosan idegengyűlölő politikát folytat, orosz mintát követve törvényi erővel félemlíti meg a kormányzati visszásságokra rámutató civileket, listázza a kormány ellenfeleit, és így tovább.

A HRW úgy véli a néppárti politikusok hallgatása és tétlensége csak bátorítja Orbánt elnyomó politikájának folytatásában, ezért elkerülhetetlen, hogy a politikai közösség, leginkább annak gerincét adó német CDU-CSU pártszövetség a sarkára álljon.

(via 444, címlapkép: MTI)