Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyerekei jelenlétében fenyegették meg Juhász Pétert

Ez a cikk több mint 5 éves.

Elsőfokon nyert pert nemrégiben Juhász Péter az MTVA ellen. A bíróság úgy döntött, a közmédiának 5 milliós kártérítést kell fizetnie az Együtt politikusának, amiért azt állította, hogy Juhász Portik Tamás gyilkosságért elítélt alvilági figura embere.

Nem sokkal az ítélet után Juhászt egy szlovák rendszámú autóban ülő kopasz fenyegette meg, mondván: „ha majd nem véd már a Tomi, akkor féljél”.

A politikus épp négy gyerekével ment fagyizni, így a fenyegetést ők is hallották.

Ezek után el kellett magyaráznom a gyerekeknek, hogy mit akart a bácsi. Hogy valószínűleg ő is bűnöző, mert ki más hívná Tominak Portik Tamást. El kellett mondanom nekik, hogy mi a különbség az ilyen bűnöző és Orbán maffiája között. El kellett magyaráznom, hogy Orbán egyik fő emberéről, nevezett Rogán Antalról kiderítettem, hogy üzletelt Portik Tamással, aki gyilkosságért börtönben van, és hogy miután ezt kiderítettem, akkor kezdték el a hazugságokat terjeszteni rólam Orbánék. És hogy a bácsi vagy nekik dolgozik szintén, vagy csak bedőlt nekik.

A Fővárosi Törvényszék 26 oldalas ítéletben döntött a kormányzati média ellen, amely olyan állításokat közölt Juhászról, hogy a börtönből irányítja őt Portik, és hogy pénzzel látja el őt. Az ötmilliós sérelemdíj mellett a közmédiának 30 napon belül többször is, a lejáratóműsorok hosszával megegyező időterjedelemben helyreigazítást kell sugároznia.

A kormánymédia azután kezdett karaktergyilkosságba az ellenzéki szereplővel szemben, hogy utóbbi nyíltan beszélt Rogán Antal és Portik Tamás üzleti kapcsolatairól. Ez utóbbiakkal kapcsolatban egyébként egy két éves pereskedés után Juhásznak adott igazat a Fővárosi Ítélőtábla. A bíróság szerint Rogánnak valóban volt kapcsolata bűnözőkkel, így Juhász joggal fogalmazta meg a véleményét, miszerint a propagandaminiszter bűnöző, és bűnözőkkel üzletelt.