Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A rendőrség biztosítani fogja a tüntetést az országgyűlés alakuló ülése alatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az RTL Klub híradója számolt be róla, a délelőtt 10 órára a Civil ellenzéki kerekasztal által meghirdetett tüntetést a TEK lezárása ellenére megtarthatják az Alkotmány utca elején.

Mint ahogy arról a Mérce elsőként beszámolt a rendőrségi zárak mellé pénteken újabb lezárást helyezett kilátásba a Terrorelhárítási központ az országgyűlés alakuló ülésének napjára. Ez a lezárás 8-án éjféltől 11 óráig az Alkotmány utca nagy részében ellehetetlenítette volna az oda korábban bejelentett tüntetéseket.

Tegnap végül a rendőrség munkatársai és a tüntetés szervezői megállapodtak. A tüntetők fél 10-kor gyülekezhetnek majd az Alkotmány utca Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésénél, és innen vonulhatnak majd 10 órakor rendőrségi biztosítással a TEK által lezárt részen az Alkotmány utcába. Színpadot viszont nem építhetnek.

Bár erről a riportban nem közöltek részleteket, de minden valószínűség szerint ez azt jelenti, hogy 11 óráig a TEK lezárásának feloldásáig, a rendőrséggel egyeztetett találkozó ponton kívül nem lehet majd csatlakozni ehhez a tüntetéshez, hiszen a lezárás érvényben marad.

A délután 18 órakor kezdődő nagy tüntetést ezek a lezárások nem fogják  érinteni, azt zavartalanul megtartják majd.

A TASZ közben nyílt levelet intézett az országos rendőrfőkapitányhoz, hogy emlékeztessék őket a bejelentett tüntetéseket kötelességük biztosítani akkor is, ha más szerv lezárásokat eszközöl, illetve arra kérik a rendőrséget tájékoztassák az állampolgárokat, biztosítják ezeket a tüntetéseket.