Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott a Momentum elnöksége

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ígéretéhez híven a mai napon lemondott a Momentum teljes elnöksége, Orosz Anna, Cseh Katalin, Dukán András Ferenc, Soproni Tamás és Fekete-Győr András. Maradásuk feltétele az volt, hogy bejuttatják a pártot a parlamentbe, ami nem sikerült, így testületileg lemondtak.

Közleményük zárómondataként megjegyzik, „Ennek a kampánynak rengeteg tanulsága volt – vezetőségünk a Momentumtól elvárható értékeknek megfelelően döntött.”

Az egyik tanulság talán az lehetett, amit maga Fekete-Győr András is belátott a párt utolsó, május elsejei tüntetésén:

eddigi kommunikációjuk hibás volt, mivel kifejezetten csak a „Momentum-generációra” fókuszáltak, csak egy generációhoz szóltak. Ezért kihirdette a kiegyezés poltikáját: nem számít, hogy jobb vagy baloldali gondolkodású, idős vagy fiatal emberek csatlakoznak hozzájuk, sőt, még politikusokat is szívesen látnak.

Annyi még kirajzolódott a tüntetésen, hogy a következő egy évük a 2019-es európai parlamenti és az önkormányzati választások fényében arról fog szólni, hogy járnak faluról-falura és „atomonként bontják le” a Fidesz uralmát, ebben pedig szívesen fogadják bárki segítségét.

A Momentum elnökségének tisztújítására nyár elején fog sor kerülni, ahol a most leköszönő elnökségi tagok is megmérettethetik magukat.