Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szijjártó most az osztrák államfőt sorosozta

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szíjjártó Péter újra tanúbizonyságot tett kiváló diplomáciai készségéről: most épp azt mondta, az osztrák szövetségi elnök, Alexander Van der Bellen is összejátszik Sorossal. A Profil című osztrák hetilap interjút készített Van der Bellennel, melyben kifejtette a migrációval és Soros Györggyel kapcsolatos nézeteit is.

Szerinte Soros György a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókkal támogatta az egyetemeket, valamint a demokráciát szolgáló civil szervezeteket.

Kihangsúlyozta, sokan egyetértenek a milliárdossal abban, hogy Európa demográfiai gondokkal küzd és rá van szorulva a bevándorlásra. Van der Bellen hozzátette: lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma – vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket, főként a gyerekekért kell sokat tenni.

Van der Bellen szerint Ausztriának Emmanuel Macron francia elnök mellé, és nem a V4-ek mellé kell állnia, mivel azok – bár rendkívül intelligens politikusokkal rendelkeznek – „semmi izgalmasat nem kínálnak Európa számára”.

Ezt olvasva a külügyminiszterünkben bekapcsolt a Soros-riasztó, és nem bírta megállni, hogy ne válaszoljon az osztrák államfő szavaira: szerinte Van der Bellen téved, „Soros György nem az európai embereket képviseli, hanem a migránsokat, és legfőképpen a saját érdekeit tartja szem előtt”. Ilyenek a spekulánsok – mondta Szíjjártó, majd hozzátette: a magyar kormány megvédi Magyarországot „Soros Györggyel és csatolt részeivel szemben, ugyanis Soros György migránsokat, káoszt és rombolást hagy maga után”.

De Szíjjártó nem csupán az osztrák államfő emberismerő képességét firtatja, azt is ki meri jelenteni, hogy Alexander Van der Bellen egyenesen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne létrehozni.

Vészjóslóan hozzátette: ezzel ”majd számoljon el az osztrák választóknak”. Végül még egyszer leszögezte, a magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét.

(Forrás: MTI)