Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyetlen videóban arról, miért érdemes támogatni az új otthonba költöző Gólyát

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Gólya több szempontból is egyedülálló hely Budapest életében: nem csak egyszerű kocsma, de egész közösségi ház, ahol nemcsak különböző civil szervezetek és művészek találhatnak otthonra, de a környékbeli gyerekeknek napköziként is szolgál. És ami még fontosabb: szövetkezeti alapon működik, az ott dolgozók egyszerre tulajdonosok is, a helyet illető döntéseket pedig közösen, demokratikusan hozzák meg.

A Gólya sikeréről az is árulkodik, hogy tavaly őszre már teljesen kinőtte a Corvin-negyedben, a Bókay János utcában található otthonát, és költözni kényszerül.

A gólyások egy új, nagyobb, saját épületet szeretnének felépíteni, hogy az eddigieknél is több rendezvény, program és közösség férjen el egymás mellett, a hatósági ellehetetlenítés veszélye nélkül.

Ehhez persze hitelt kell fölvenniük, amihez elő kell teremteni 15 millió forintnyi önerőt is. Ennek összegyűjtéséhez kérik mindannyiunk segítségét.

A Mérce jó ideje közeli barátságban áll a Gólyával – a 9. szülinapi bulinkat is itt tartjuk április 30-án -, hiszen mi is osztozunk a szövetkezeti presszó testvériségen, fenntarthatóságon és önrendelkezésen alapuló világképében. Szóval mindenkit csak a támogatásra tudunk buzdítani! És hogy miért támogassátok a Gólyát pénzzel, munkával vagy szakértelemmel? Azt a gólyások mondják el, ebben a szuper videóban: