Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor nem sok mindent üzen a tüntetőknek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ma van a 11. Szakma Sztár Fesztivál, ami egyben az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője is. Míg a középiskolások versenyeznek, az ide látogató (többségében általános iskolás) diákok kipróbálhatják magukat több szakmában is a rendezvényen.

Az eseményt Orbán Viktor beszéde nyitotta meg, aki a jelen lévő diákoktól azt kérte, „építsük fel közösen azt a Magyarországot”, ahová mindig vissza lehet térni. A magyaroknak ugyanis mindenért meg kell küzdeniük, a saját szakembereikért, fiataljaikért és jövőjükért is.

A fesztiválon sikerült a Hír TV-nek és az ATV-nek is mikrofonvégre kapnia a miniszterenököt, ami manapság igazi kuriózumnak számít nem kormányközeli médiumok számára. Túl sokra azonban nem megyünk Orbán Viktor válaszaival, ugyanis a tőle már ismerős egymondatos retorikát vetette be, így amolyan Mátyás Király mesébe illően válaszolt is, meg nem is.

Amikor az ATV riportere arról kérdezte az éppen mellette elsétáló Orbán Viktort, mit szól a hétvégi tüntetéshez, csak annyit válaszolt, „Viszontlátásra!”. A Hír TV azt próbálta megtudni, mit üzen a tüntető fiataloknak, erre pedig az a válasz érkezett, „Szívesen látjuk őket itt”.


A miniszterelnöknek már korábban is voltak hasonlóan elegáns megszólalásai, emlékezzünk csak vissza az LMP politikusának, Demeter Mártának címzett tavaly decemberi „Boldog karácsonyt”-ra vagy a washingtoni nagykövet, Szemerényi Réka visszahívására reagáló „Nőügyekkel nem foglalkozom” – mondatára.

Így tehát ma eggyel bővült azon emberek és ügyek listája, amivel Orbán Viktor egész egyszerűen nem foglalkozik, de legalább a tüntető fiatalokat szívesen látja, ha esetleg szakmát szeretnének tanulni.