Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egyszámjátékkal próbálják összegyűjteni Juhászék a hiányzó 15 milliót

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kicsivel több mint 15 millió forint hiányzik az Együtt politikusainak, hogy kifizessék a kampánytámogatásként kapott 150 millió forintot. A párt politikusainak azért kell visszafizetniük a pénzt, mert Bajnai Gordon korábbi pártja nem érte el az egy százalékot sem a parlamenti választásokon.

Juhász Péterék még két hete kezdtek gyűjteni, hiszen személyes vagyonukkal felelnek a párt adósságáért. Azóta közel 134 millió forint adomány jött be, de az utóbbi napokban eléggé csökkent az adakozási kedv.

Ezért most Juhász Péter játékra hívja az adakozni kívánókat. Elárverezi azt az Orbán bábút, amit a kampányban használt, méghozzá egy egyszámjáték keretében.


A játék lényege, hogy az az ember kapja majd meg a bábut, aki a legkisebb összeget utalja, de más nem utal pontosan akkora összeget. Az egyszámjáték ugyanis azt jelenti, hogy minden versenyző tippel egy számot, majd azokat a számokat, amikre több játékos is tippelt kihúzzák, és az lesz a győztes, aki a legkisebb olyan számra tippelt, amire más nem.

Annak aki meg akarja nyerni az Orbán bábot, szerda 18 óráig kell utalnia Juhásznak.

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs