Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Amíg nincsen Stop Soros, biztosan marad Budapesten Soros György alapítványa

Nincs még végleges döntés Soros György magyarországi Nyílt Társadalom Alapítványának Berlinbe költöztetéséről – tudatta a Reuterssel Csontos Csaba alapítványi szóvivő. A szervezet csak azt követően határoz Magyarországon maradásáról vagy esetleges távozásáról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja a nem kormányzati szervezetekre vonatkozó törvénytervezetet – idézi  a a nyilatkozatot az MTI.

Csütörtökön az osztrák Die Presse írta meg, hogy elhagyja Budapestet az Open Society Foundations (OSF). Az osztrák lap Patrick Gaspard-t, a szervezet vezetőjét idézve számolt be arról, hogy bezárják budapesti irodájukat, és magyar fővárosból Berlinbe költöznek.

Csontos Csaba ma ezzel szemben azt mondta: „lehetőségeink mérlegelésének, tervezgetésének időszakában vagyunk. A magyar kormány eltökélte, hogy elfogadtatja a parlamenttel a Stop Soros törvényt.

Jelképes lépés lesz, amely a nem kormányzati szervezetek megfojtását szolgálja. Jelen pillanatban azon kell gondolkodnunk, hogy miként érinthet ez bennünket, akik támogatjuk ezeket a civil szervezeteket, és miként járjunk el”.

 

Az Abcúg információi szerint az esetleges költözés nem fogja érinteni az itteni civileknek adott támogatásokat, és a körülbelül százfős budapesti stábot sem fogják kirúgni.

(MTI, Index, Abcúg)

Olvass tovább!