Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Örökre kitiltotta Kövér a Parlamentből, most képviselő lett – nem is engedték be a munkahelyére

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője 11. az MSZP-Párbeszéd listáján, tehát a Parlament alakuló ülését követően már képviselő lesz. Az új országgyűlés azonban még csak május 8-án alakul meg, így Tordai hivatalosan még nem képviselő.

Ma azonban kellemetlenség érte a szóvivőt, ugyanis még tavaly áprilisban Kövér László örökre kitiltotta őt a Parlamentből azt követően, hogy Tordai Orbán Viktor irodájának ajtajára olyan feliratok ragasztott, mint például „Putyin-csicska” vagy „hazaáruló”.

A házelnök még mindig nem oldotta fel a tiltást, így Tordai hiába akart ma részt venni az MSZP-Párbeszéd alakuló frakcióülésén a Képviselői Irodaházban, nem negedték be.

„Szomorú vagyok: hiába lettem országgyűlési képviselő 700 ezer ember akaratából, Kövér László nem vett le a feketelistájáról, így ma sem jutottam be a Képviselői Irodaházba” – írja Facebook-posztjában, majd arra utal,

lehet ezt még pár napig játszani, de a Parlament alakuló ülésére úgyis be kell majd engedniük, mivel az emberek megválasztották őt képviselőnek.

Ha pedig mégse így történne, az alkotmányellenes lenne.