Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pécsett sem engedik fellépni Alföldi Róbertet

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az Azonnali szúrta ki, hogy az Alföldi Róbert főszereplésével játszott produkció, az Igenis, miniszterelnök úr kedd délelőtt Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írják:

„pénteken vettük észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett pécsi vendégjátékának jegyértékesítését leállították, a produkciót erről a döntésről nem értesítették.”

A Zsolnay Színház semmilyen indoklást nem adott, miért veszi le műsorról az aktuálpolitikai felhangoktól sem mentes darabot.

Az Azonnali azt is észrevette, hogy a darabnak elvileg helyszínt adó Kodály Központ közösségi médiaoldalán ma jelezték, hogy az előadás elmarad. De nem ám új posztban, hanem az eredeti, március 27-ei posztot – amiben jelezték, hogy már kaphatóak a jegyek az előadásra – egész egyszerűen átírták. Vagyis gyakorlatilag elrejtették a lemondás hírét, hiszen általában senki nem teker vissza több héttel ezelőtti Facebook-bejegyzésekhez.

Nemrégiben Zalaegerszegen is ellehetetlenítették Alföldi fellépését, ott egy beszélgetésen vett volna rész a színész-rendező, de végül nem sikerült helyszínt találni az eseménynek. A beszélgetést végül a közeli Zalaszentgróton tartották meg.

A lemondás hírére a Nemzeti Színház egykori igazgatója a 24.hu-nak úgy reagált, valószínűleg a zalaegerszegihez hasonló politikai okok állnak a Zsolnay Színház döntése mögött.

„Úgy tűnik, megszoktam már. De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek” – nyilatkozta.

A hétvégén Alföldi saját Facebook-oldalán tett közzé egy választás utáni hitvallást, melyben azt írja,

„továbbra is szabadon és nyitottan fogok a világról gondolkodni,
még akkor is, ha a Fidesz ezt egyre inkább szeretné korlátok közé szorítani és megszüntetni.

És akkor is boldog leszek a hazámban, mint büszke magyar állampolgár, ha a Fidesz csakis és kizárólag azokat tekinti magyarnak, akik rá szavaztak.”

(címlapkép: Facebook / Igenis, miniszterelnök úr)