Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Alföldi Róbert: „Magyar vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam”

Ez a cikk több mint 2 éves.

A harmadik fideszes kétharmad után egyre többen osztják meg terveiket a kivándorlásról vagy épp a belső emigrációról. De sokan vannak azok is, akik épp a maradás és a kormányzati túlhatalom elleni kiállás mellett tesznek hitet. Így tett Alföldi Róbert színművész, a Nemzeti Színház egykori igazgatója is, aki közösségi oldalán osztotta meg választások utáni krédóját:

„Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha másként gondolkozom,
mint a hatalom.
Szabad vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam.
Magyar vagyok és leszek, akkor is, ha nem a Fideszre szavaztam.

És továbbra is szabadon és nyitottan fogok a világról gondolkodni,
még akkor is, ha a Fidesz ezt egyre inkább szeretné korlátok közé szorítani és megszüntetni.
És akkor is boldog leszek a hazámban, mint büszke magyar állampolgár, ha a Fidesz csakis és kizárólag azokat tekinti magyarnak, akik rá szavaztak.
És utolsó percemig megértéssel, toleranciával és együttérzéssel fordulok bajban lévő embertársaim felé, bármilyen vallásúak, bőrszínűek legyenek is, még akkor is,
ha a Fidesz és személyesen a miniszterelnök a legszörnyűbb és legsötétebb történelmi időket idézve próbálja félelemre és gyűlöletre tanítani és kényszeríteni a honfitársaimat.

És a végsőkig hinni fogok abban, hogy egyszer még egy szabad, toleráns, modern, figyelő, gondoskodó, kulturált Magyarországon élhetek, mint hazájára büszke magyar.

Éljen a jövő és a szabadság!

Éljen a szabadság!”