Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Parti Nagy Lajos is felháborodott a Figyelő listáján

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Helsinki Bizottság április 12-én hozta létre a Facebookon a #kúllista2018 csoportot, méghozzá azért, hogy ezzel is tiltakozzanak a Figyelő listázása ellen. Mint írták:

„Itt a helyed 2018 legkúlabb listáján! Ilyen sok pénzből a Figyelő miért csak egy ennyire gagyi és tisztességtelen merítést hozott össze? Szerinted sincs rendben, ha állami pénzek eltűnnek, ha nőket, romákat vagy menekülteket bántalmaznak! Mi nem hagyunk ki téged 2018 legnagyobb bulijából! Téged is zavar, hogy kihagytak? Csatlakozz Te is!”

A csoportban bár jócskán többen vannak, mint a Figyelő szedett-vetett listáján, de meghaladták már a 2000 főt is, mellyel még Orbán Viktor is riogatott – mint utóbb kiderült, rendkívül manipulatív módon.

Most pedig egy újabb, köztiszteletben álló, közéletileg aktív szereplő, Parti Nagy Lajos író is csatlakozott a csoporthoz:

„Nagyon egyetértek az ocsmány Figyelő-cikkre történt reakciójukkal, s köszönettel veszem, ha minél előbb felvesznek a Kúllista2018-ra, hogy ezzel is kifejezzem szolidaritásomat és felháborodásomat.

Üdvözli,
Parti Nagy Lajos”

A Magyar Helsinki Bizottság állásfoglalása az ügyben itt olvasható.

Mindeközben egyre többen fejezik ki felháborodásukat a listázás miatt, legutóbb az ELTE több mint 300 oktatója és hallgatója juttatta el tiltakozását a Figyelőnek, amelyben többek közt azt írják:

„Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás.”

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Címlapkép forrása: Wikipédia