Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szolidaritásáról biztosította Chikán Attilát a Corvinus kutatóintézete

Ez a cikk több mint 6 éves.

A budapesti Corvinus Egyetem kutatóintézete, a Vállalatgazdaságtan Intézet Facebook-posztban biztosította szolidaritásáról Chikán Attilát, miután a közgazdász felkerült a Figyelő Soros-bérenc listájára. Chikán az intézet egyik alapítója, jelenleg egyik tagszervezetének, a Versenyképesség Kutató Központ igazgatója.

Chikán Attila is Soros-bérencnek lett kikiáltva a Figyelő által múlt héten, a neves közgazdász, MTA tag és az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint azért, mert a CEU igazgatósági tagja. A Hír TV Egyenesen című műsorában elmondta,

szerinte erkölcstelenek azok az eszközök, melyeket a kormány bevet céljai elérésének érdekében, de neki dicsőség korábbi tanárával, Kornai Jánossal egy listára kerülni.

Most az általa alapított intézet kiállt a kutató mellett. Czakó Erzsébet, az intézet jelenlegi igazgatója írja, hogy büszkén vállalják és magukénak vallják azt a demokratikus értékvilágot és szellemi szabadságot, amelyet Chikán Attila mindig is képviselt.

„Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat az embertársainkat, akik Chikán Attilával együtt szerepelnek a Figyelő nevű sajtűtermék által „A spekuláns emberei” címmel megjelentetett fekete színű oldalakon. Mélységesen elítéljük, ha bárki bármilyen céllal embertársait „listázza”, és őket az emberi méltóságot sértő, tisztességüket és autonómiájukatkétségbe vonó jellistázőkkel illeti” – írja Czakó.

Czakó és az általa képviselt Vállalatgazdaságtan Intézet elvárja a sajtó minden képviselőjétől, hogy

„a tisztelet, a megértésre törekvés, valamint a vélemények és világnézetek természetes sokféleségét elfogadó attitűdben működjön.”

A kormánynak és a magyar politikai elitnek is üzennek: „Felhívjuk a hazai politikai elitet, hogy a megbélyegzés és gyűlöletkeltés minden formáját nyilvánosan ítélje el. Elvárjuk a mindenkori kormányzattól, hogy törvényes eszközeivel élve lépjen föl a diszkrimináció minden formájával és egyének vagy embercsoportok nyilvános megbélyegzését célzó minden tevékenységgel szemben.”