Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Rákosi Mátyás, a korabeli Orbán Viktor” – keményre sikerült a Jobbik 5 perce a TV2-nél

Ez a cikk több mint 6 éves.

Köztudott, hogy Andy Vajna TV2-je jó szolgálatot tesz a kormánypropagandának, legutóbb például saját műsorvezetőiről készült kisfilm, amiben elmondják, ők Orbán Viktorra szavaznak (amiért a Nemzeti Választási Bizottság meg is büntette a csatornát).

Ma reggel viszont szokatlan dolog történt: a Jobbik szóvivője, Jakab Péter volt a Mokka vendége. A műsorvezető, Istenes László arra kérte, értékelje a választást a számok tükrében, illetve Vona Gábor lemondásával és a Jobbik jövőjével kapcsolatban kérdezte volna, de Jakab gyakorlatilag egy 5 perces monológba kezdett a TV2 munkásságáról.

Először is kijelenti, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy másfél éves szóvivői pályafutása alatt először bejutott a „magyar médiavilág leghírhedtebb no go zónájába”

– ő ugyanis így hívja a TV2 szerkesztőségét, ahol nem a magyar törvények a hatályosak, hanem „valamiféle Fideszes szokásjog”.

„Itt nem kell betartani a jogszabályokat, nyugodtan lehet hazudozni, nyugodtan lehet álhíreket gyártani a Jobbikról.”

– folytatja.

A műsorezető ekkor már próbálja félbeszakítani, visszaterelni az eredeti témához, de Jakab azzal reagálja le a próbálkozást, hogy annyi gerinc sem volt bennük, hogy legalább a kampányidőszakban behívjanak a műsorba jobbikos képviselőket a kormánypárti politikusok és „úgynevezett elemzők” mellett -ezt ráadásul annak ellenére sem tették meg, hogy a Kúria és az NVB is kötelezte őket erre. Szerinte ezért azt gondolja a szerkesztőség, hogy

„Andy Vajna közpénzen felhizlalt csatornája nem a magyar törvények alá tartozik, csak a Fidesz és csak Orbán Viktor hatálya alá.”

A műsorvezető folyamatosan próbál közbevágni, belekötni abba, hogy ha a vendég nem arra válaszol, amit ő kérdezett, akkor joga van belevágni a szavába, de Jakab kizökkenthetetlenül osztja tovább a csatornát. Szerinte azzal, hogy a TV2 műsorvezetői nyíltan kiálltak Orbán Viktor mellett, ők is a választási csalás részesei lettek.

Orbán Viktornak is üzen a március 15-ei beszédében elhangzó erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel való fenyegőzésére reflektálva: nem félnek tőle, féljenek azok a fideszes politikusok, akik mind anyagilag, mind morálisan kifosztották az országot, sorosoztak, migránsoztak, tönkretteték az egészségügyet és az oktatást.

Felhívja a műsorvezető figyelmét:

„Az 50-es években Rákosi Mátyás – ugye a korabeli Orbán Viktor – azt mondta újságíróknak, hogy a sajtó feladata nem a tájékoztatás, hanem a tömegnevelés. Ezt magyarul úgy hívjuk, hogy agymosás.”

Istenes László többször is próbált visszavágni a TV2 támadására azzal, hogy a Hír TV Simicska Lajos tulajdonában áll és elfogult a Jobbikkal szemben, de Jakab végigdarálta monológját, végül elhívta a műsorvezetőt a szombati tüntetésre a demokráciáért, kezet fogott vele, majd kisétált a stúdióból.

A teljes felvétel itt tekinthető meg: