Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A holokauszt emléknapon is belefér egy kis brüsszelezés

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja, ez alkalomból a Miniszterelnökség közleményt adott ki, melyben (egy részében) a csaknem hatszázezer magyar, többségben zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra emlékszik meg.

A közlemény szerint „erkölcsi kötelesség az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébren tartása, példaként állítása a jövő nemzedéke elé.” Kiemelik a következő nemzedékek holokausztról való oktatásának fontosságát és azt, hogy

ez a nap arra hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását.

És ennyit a megemlékezésről:

„Fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség, amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye, soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében.”

A „politikailag korrektnek hazudott” beszéd pedig „bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat”, szerintük ezt fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal. 

„Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.”

Végül a Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, „hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni”.

Ezekkel a sorokkal buzdít egymás elfogadására és szolidaritásra az a kormány, amely egy hete van túl egy gyűlöletkampányon, ami vallása, származása, világnézete, bőrszíne alapján ítélt el és általánosított sztereotípiák mentén embereket, akik épp az általa is említett sebek, békétlenség és rombolás elől menekültek.

(Forrás: MTI)