Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vidéken és külföldön is több helyen lesznek kormányellenes tüntetések a hétvégén

Ez a cikk több mint 6 éves.

Egyre több helyen várható szolidaritási demonstráció a diáktüntetők által szervezett, növekvő érdeklődéssel kísért „Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért” rendezvénnyel, amelyre több tízezer embert várnak. A pesti rendezvény követeléseivel (az a sajtószabadsággal, a szavazatok újraszámlálásával, az választási törvény megújításával, és az ellenzék határozott kiállásával) külföldi és vidéki szervezők is egyetértenek.

A külhoni magyarok szombaton Londonban, Brüsszelben, és Berlinben vonulnak majd a Trafalgar Square-re, illetve a berlini magyar nagykövetség elé. Facebook-esemény tanúsága szerint a brit fővárosban 200-an jelezték, hogy biztosan ott lesznek, míg Berlinben egyelőre száz alatt van ez a szám. A tüntetésekre 800, illetve 190 további felhasználó jelezte érdeklődését.

Szintén holnapután emelik fel a hangjukat a vasárnapi választás nyomán kialakult helyzet ellen Győrben és Nyíregyházán. A budapesti tüntetés másnapján Debrecenben felszólalnak az ellenzéki pártok helyik képviselői is: a szervezőkön kívül beszédet mondanak a Jobbik a Momentum, az LMP, az MKKP és az Együtt politikusai. Szintén a budapesti tüntetés másnapján pártpolitikától független, békés demonstrációra hívnak a szervezők Pécsett. Három városban százas nagyságrendben jelezték előzetesen részvételüket a demonstrálók, míg Pécsen már ezer fölött jár ez a szám, és a hétvégéig várhatóan tovább fog nőni.

Frissítés: időközben Hágában, Brüsszelben, Máltán és Szekszárdon is indult hasonló kezdeményezés.

És Dublinban is lesz megmozdulás, Hajrá Magyarország! címmel, szintén a magyar nagykövetség előtt.

Ha olvasóink további megmozdulásokról értesülnek a vasárnapi demonstráció kapcsán, kérjük, küldjék el nekünk az [email protected]!