Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

A Pesti Srácok főszerkesztője rendezett jelenetet a Magyar Nemzet egri konferenciáján

Csütörtökön Egerben, a Kepes Központban tartotta emlékülését a megszűnésre ítélt Magyar Nemzet. Az eseményt egyszer csak megzavarta Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. A kormányközeli lap munkatársa

„Rendkívül csodálatos rendezvénynek” titulálta a konferenciát”, ahol „levitézlett komcsikkal” próbálja sajnáltatni magát a Magyar Nemzet szerkesztősége. Arra hivatkozott, hogy „azoknak a kollégáknak a nevében tiltakozik, akinek 2015-ben egyetlen nap alatt arról kellett dönteniük, hogy a becsületüket vagy a munkahelyüket adják oda”.

Huth a Magyar Nemzet munkatársát, Szerető Szabolcsot szakította félbe, akit hangosan „szembesített” korábbi írásaival, miszerint 2010-ben még „történelmi lehetőségként tekintett a kétharmadra”.

Szerető kollégájának, Unyatyinszki Györgynek a beszámolója alapján az újságíró a provokációra higgadtan azt válaszolta, hogy „azóta a lehetőséget a Fidesz elszalasztotta, kritikusabb írásai már 2014-ben megjelentek.”

A Népszava beszámolója szerint Martin József, a konferencia házigazdája megkérdezte, hívjon-e rendőrt vagy önként távoznak az esemény megzavarói. Tiltakozásképp pedig valamennyi előadó és a hallgatóság is elhagyta a helyszínt. Később, miután újra folytatódott a konferencia, György Zsombor annyit tett hozzá a történtekhez:

Huth Gergely Simicska Lajos idejében lett „valaki”,  most pedig a pesti srácok nevét bitorló propagandaoldal vezetője. Szégyen, hogy a kormányoldal újságírói akkor boldogok, ha mások vérét vehetik vagy szenvedését nézhetik, de ez őket minősíti – tette hozzá.

Olvass tovább!