Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Pesti Srácok főszerkesztője rendezett jelenetet a Magyar Nemzet egri konferenciáján

Ez a cikk több mint 6 éves.

Csütörtökön Egerben, a Kepes Központban tartotta emlékülését a megszűnésre ítélt Magyar Nemzet. Az eseményt egyszer csak megzavarta Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. A kormányközeli lap munkatársa

„Rendkívül csodálatos rendezvénynek” titulálta a konferenciát”, ahol „levitézlett komcsikkal” próbálja sajnáltatni magát a Magyar Nemzet szerkesztősége. Arra hivatkozott, hogy „azoknak a kollégáknak a nevében tiltakozik, akinek 2015-ben egyetlen nap alatt arról kellett dönteniük, hogy a becsületüket vagy a munkahelyüket adják oda”.

Huth a Magyar Nemzet munkatársát, Szerető Szabolcsot szakította félbe, akit hangosan „szembesített” korábbi írásaival, miszerint 2010-ben még „történelmi lehetőségként tekintett a kétharmadra”.

Szerető kollégájának, Unyatyinszki Györgynek a beszámolója alapján az újságíró a provokációra higgadtan azt válaszolta, hogy „azóta a lehetőséget a Fidesz elszalasztotta, kritikusabb írásai már 2014-ben megjelentek.”

A Népszava beszámolója szerint Martin József, a konferencia házigazdája megkérdezte, hívjon-e rendőrt vagy önként távoznak az esemény megzavarói. Tiltakozásképp pedig valamennyi előadó és a hallgatóság is elhagyta a helyszínt. Később, miután újra folytatódott a konferencia, György Zsombor annyit tett hozzá a történtekhez:

Huth Gergely Simicska Lajos idejében lett „valaki”,  most pedig a pesti srácok nevét bitorló propagandaoldal vezetője. Szégyen, hogy a kormányoldal újságírói akkor boldogok, ha mások vérét vehetik vagy szenvedését nézhetik, de ez őket minősíti – tette hozzá.