Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szerdától megszűnik a Magyar Nemzet – Ungár Péter veheti meg a lapot

Ez a cikk több mint 6 éves.

A 24.hu információi  szerint a Simicska Lajos tulajdonában lévő médiaportfolió két tagja megszűnik: Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást. A döntést kedd reggel jelentették be a két médium dolgozóinak.

Információink szerint a Magyar Nemzet online felülete, az MNO.hu sem marad életben.

A 24.hu szerint a Simicska-portfolió másik tagját, a HírTV-t nem érinti a felszámolás. Úgy tudjuk, a Heti Válasz hetilapnak pedig új finanszírozó után kell néznie.

A Mérce információ szerint Ungár Péter frissen választott LMP-s parlamenti képviselő ma tárgyalásokat kezd a Magyar Nemzet kiadójának (NEMZET Lap- és Könyvkiadó Kft.) megvásárlásáról. Ha sikerül a tranzakció – amire persze semmi garancia nincsen, hiszen a tulajdonos eddig csak a Heti Válasz esetében jelentette be, hogy új befektető után nézhet – a lap tovább élhet. (Frissítés 12:10 – Ungár Péter megerősítette, hogy ajánlatot tesz a lapkiadóra.)

A Magyar Nemzetet 1938-ban alapították, a kor legfontosabb náciellenes, jobboldali lapja volt.

Frissítés (10:50) A lap kiadója, a Nemzet Lap-és Könyvkiadó Kft. a következő közleményt tette közzé:

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

Kiadó: Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

Budapest, 2018.04.10.