Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MKKP jelöltje adományt vitt a diákoknak, az igazgató nem engedte be őket

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatónője és egyben az iskola alapítványának vezetője ellen nemrég feljelentést tettek a szülők amiatt, hogy az igazgatónő titkolja az alapítvány 2016-os pénzügyeit. Fontos lenne átlátni az alapítvány működését, mivel ebből a pénzből lehet például tanulmányi versenyeket, utakat szervezni a gyerekeknek, de ezt most nem tehetik meg a szülők.

Az egészet már csak tetézte, hogy az idei 1%-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül is kizárták az alapítványt, mert az igazgatónő nem készítette el a tavalyi év beszámolóját. Az igazgatónőt egyébként annak ellenére nevezték ki még 2015-ben az iskola élére, hogy pályázatát sem a szülői, sem a diák-munkaközösség, de még a tantestület sem támogatta.

Ennek apropóján Hotz Antal, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XI.-XXII. kerületi képviselőjelöltje körülbelül 400 ezer forint értékben vitt műszaki cikkekből álló adományt a gimnázium diákönkormányzatának, azonban az iskolába már nem vihették be azt, mert az igazgatónő nem engedte. A Független Diák Parlament egyik képviselője, Lukácsi Benedek azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy

az igazgatónő telefonon utasította az iskola portását, hogy ne engedje be a diákokat az épületbe az adománnyal.

A diákok végül órákon át őrizték a csomagokat az iskola udvarán. Az igazgatónő nem ment ki személyesen beszélni saját iskolája diákjaival, helyette inkább üzengetett nekik. Legutolsó üzenete az volt, hogy 4 óra után már jogtalanul tartózkodnak az iksola területén a diákok és azzal is fenyegőzött, hogy rájuk hívja a rendőrséget.

Lukács Benedek két társával felment az igazgatónőhöz, akivel megpróbálták megértetni, hogy az adományt nem az iskola, hanem a diákönkormányzat kapta.

Az igazgatónő nem engedett a fiatalok érveinek, egy belső szabályzatra hivatkozva nem engedte be az iskolába az adományokat, a szóban forgó belső szabályzatot viszont nem ismertette velük. Az adományokat a diákok most otthon tárolják és reménykednek, hogy egyszer majd bevihetik az iskolába is.

Az továbbra is kérdéses, mennyire etikus az iskolákba ilyen módon becsempészni a politikát, a 24.hu-nak nyilatkozó szülők szerint viszont ha diákokat el lehet vinni olyan filmvetítésre iskolaidőben, ahol a helyi fideszes képviselőjelölt mond beszédet, akkor az MKKP képviselőjelöltje is nyugodtan adományozhat a diákoknak. Az MKKP pedig 18. választókerületi Facebook-oldalán azt írja,

„ez nem lett kampány-eseményként beharangozva, mert nem annak lett szánva. De mivel csak ebben a hónapban áll rendelkezésére ez a jelölti keret, így még ebben a hónapban kell azt elkölteni. Akkor már valami hasznosra, hogy ne kelljen visszaadni az államnak.”