Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szabó Szabolcsé Csepel, hajszálra az ellenzéki megállapodástól

Ez a cikk több mint 5 éves.

A HVG információ szerint, amellyel megegyező információk birtokában van a Mérce is, az MSZP és az Együtt megállapodása célegyenesbe érkezett. A megállapodás szerint Csepelen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó visszalép a körzetben már 2014-ben is nyerő Szabó Szabolcs javára, cserébe 7 szoros ellenzéki körzetben lép vissza az Együtt jelöltje.

A megállapodás alapján Pesterzsébeten Hiller István javára, Óbudán Szabó Tímea javára, Nyíregyházán  Csabai Lászlóné javára lép vissza az Együtt, ezzel a három körzetben növelve az ellenzéki jelölt esélyét. De az Együtt további 4-5 körzetben is visszalép, mint például Szigetszentmiklóson, ahol így közelíthet a legerősebb ellenzéki jelölt a Fidesz felé.

Információink szerint az MSZP-Együtt megállapodást még ma bejelentik, de minden valószínűség szerint nem egyedül. Ugyanis a DK és az Együtt között is közeledik a megállapodás, és ott is bejelenthető kölcsönös visszalépések várhatóak. Az egész visszaléptetési csomag pedig 10-15 körzetben reális esélyt teremthet, az ellenzéki jelöltek győzelmére.

Az Együtt, az MSZP és a DK közötti tárgyalások egyébként nem jelentik azt, hogy az MSZP és az LMP között nem születhetik a későbbiekben megállapodás, ugyanis az MSZP-nek még így is van lehetősége 3 körzet feladására anélkül, hogy veszélyeztetnék a párt kampánytámogatásának összegét.