Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kampányhangulatban is visszavonultan húsvétoztak a miniszterelnök-jelöltek

Ez a cikk több mint 6 éves.

A felfokozott kampánnyal szinte már együtt járó módon húsvéthétfőig sorra kerültek fel a miniszterelnök-jelöltek húsvéti közösségi-média bejegyzései. Közös pontnak számít, hogy minden jelölt hangsúlyosan családi körben, elvonulva töltötte az ünnepeket: volt aki meditált, volt aki unokánál locsolkodott, más pedig egészen hagyományos, falusi környezetben ünnepelt.

Orbán Viktor már ominózus nagyszombati sonkafőzős videójával igyekezett megadni a családias alaphangot, erről azóta ki is derült, hogy veje családjának csabdi lovastanyáján készült el valamilyen okból. Ehhez a videóhoz ma egy másik is párosult, ahol a miniszterelnök első unokájának, Alíznak ad elő egy locsolóverset, meg is locsolja, mire a kislány hímestojással jutalmazza. A felvétel valószínűleg a kormányfő felcsúti otthonának udvarán készült el:

Orbán témaválasztása azért is különösen furcsa, mert éppen a napokban marasztalta őt el a választási bizottság, amiért óvodásokkal a szüleik engedélye nélkül forgatott kampányvideót. A 345,000 forintos büntetés után a miniszterelnök úgy határozhatott, ezúttal csak saját unokájával próbálkozik.

Karácsony Gergely ma már inkább az ellenzéki koordináció ügyeivel foglalkozott, húsvét vasárnapján azonban Krisztus feltámadásáról is megemlékezett, méghozzá egy Ferenc pápától származó idézettel:

Szél Bernadett is családi körben ünnepelt, itt a borsodi falu LMP-s polgármestere és helyi jelöltje, Köteles László mellett kampányolt a párt miniszterelnök-jelöltje, emellett azonban jutott idő a családi ünneplésre is:

Némileg csendesebb meditációt sugároz Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének bejegyzése. E szerint ő szüleinél, Gyöngyösön töltötte el a hosszú hétvége egy részét, és gazdálkodó családjának kertjében elmélkedett el az előtte álló hétről:

A rövid ünneplés után mától minden bizonnyal újra teljes fordulatszámon fog pörögni a kampányhajrá, hiszen már csak öt nap áll a kormány és az ellenzék rendelkezésére ahhoz, hogy mozgósítsa híveit a szavazáshoz.