Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint Farkas Flórián 30 milliárd forintot lopott

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szombaton a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, melyen Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke arra próbál rávenni egy ibrányi rendezvényszervezőt, hogy állítson ki számlákat olyan rendezvényekről, amelyek nem lettek megrendezve, majd az azokra átutalt összegből csorgasson vissza 15 százalékot Balogh zsebébe.

Ugyanezen a hangfelvételen Balogh beszél egy bizonyos „Flóriról” is, aki állítása szerint ugyanezzel a módszerrel 30 milliárd forintot zsebelt be.

Tóth Zoltán, a felvételt készítő, majd nyilvánosságra hozó ibrányi vállalkozó már a Baloghgal való első találkozóján gyanút fogott, ezért döntött úgy, hogy felveszi a későbbi beszélgetésüket. A Hír TV-nek elmondta, szerinte a beszélgetés kontextusában egyértelmű volt, hogy a Flóri név Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét takarta.

Balogh szerint Farkas Flórián a romák felzárkóztatására szánt támogatás egy részét rakta zsebre:

„– A Flórit, ne érts félre. Én azért vettem át a k**** anyját azt a számot… ami pénzt elrabolt meg pénzt elvitt. Harmincmilliárd forint (…). Harmincmilliárd, gondolj bele.

– Az igen…

Átküldött.

– És mindezt a romáktól…

Azt ő úgy vette el, az romafelzárkóztatásra volt. Átküldött 200 millió forintot, visszavittek neki 170-180-at cashbe.

Habár szavaiból úgy tűnik, Farkas viselkedése megvetést vált ki belőle, Balogh mégis az ő példáját követi: az Országos Roma Önkormányzat elnöke azt szerette volna elérni, hogy Tóth abból a 3,5 millió forintból, amit az ORÖ átutalt volna neki a csak papíron megrendezett eseményekért, visszautalt volna 15 százalékot Baloghnak.

Farkas Flóriánnak ez közel sem az első korrupciós botránya, ennek ellenére a Fidesz országos listáján az idei választásokon is a 17. helyen szerepel, tehát szinte biztosra vehető, hogy megint bekerül a parlamentbe.

A romák körében nagy felháborodást keltett az ügy: kedden este fiatal roma értelmiségiek szerveznek tüntetést az ORÖ dohány utcai székháza elé, hogy így tiltakozzanak a Farkas Flórián emberei által vezetett intézmény ellen és világossá tegyék, hogy a korrupciót és a lopást nem lehet az egész cigánysággal azonosítani, Setét Jenő polgárjogi aktivista pedig nyílt levélben követeli Balogh János távozását az ORÖ éléről.