Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fiatal cigány értelmiségiek tüntetnek kedden az újabb korrupciós ügybe keveredett Roma Önkormányzat ellen!

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Facebookon hirdették meg tiltakozásukat fiatal roma értelmiségiek a még mindig Farkas Flórián emberei által vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ellen. A tüntetők kedden 17 órakor tiltakoznak majd a szervezet Dohány utcai épületénél.

„Fiatal Roma származású jogászként elegem van abból, hogy olyan emberek képviselik a magyarországi Romákat, akik lopnak, csalnak és hazudnak. Mind ezt büntetlenül megtehetik és e mellé még büszkén hangoztatják azt is, hogy ők MI értünk: Romákért vannak és dolgoznak. ELÉG ebből!!!” – írja az eseményt szervező Kalányos Zsolt.

Az esemény leírása szerint a tiltakozók világossá akarják tenni, a korrupciót és a lopást nem lehet azonosítani az egész cigánysággal: „Pár fiatal Roma értelmiségivel együtt elkezdtünk szervezni egy tüntetést húsvét utáni keddre, az ORÖ dohány utcai székháza elé, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá tegyük és kijelentsük, hogy nekünk ők nem képviselőink és követeljük, hogy oszlassa fel magát a közgyűlés. Nincs kétség, mivel hangfelvétel bizonyítja, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, egy bűnöző. Mondjuk közösen hogy elég és nem kérünk ebből. Gyertek el minél többen mert ez egy közös ügy!”

Az eset előzménye, hogy amint mi is megírtuk, Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke egy hangfelvétel alapján fiktív támogatási összegeket akart leszámlázni, hogy utána a megmaradt pénzből a Fidesz egyik jelöltje mellett kampányoljon, aktivizálja a cigány szavazókat.

Balogh János lényegében Farkas Flórián emberének tekinthető az egész cigányságot képviselni hivatott Országos Roma Önkormányzat élén.