Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter megnevezte Orbán Ráhel feltételezett tárgyalópartnereit

Ez a cikk több mint 6 éves.

Juhász Péter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján név szerint említette Berényi Vincét és Máté Kristófot, a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársait mint Orbán Ráhel tárgyalópartnereit azon a videofelvételen, amelyből csütörtökön hozott nyilvánosságra részleteket az Együtt elnöke.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Juhász két nappal ezelőtt a közösségi oldalán tett bejegyzésében arról írt, hogy birtokába jutott egy videó, amelyen Orbán Ráhel mint felhatalmazott beszélget a Magyar Turisztikai Ügynökség vezető beosztású embereivel arról, hogy valaki pénzt szeretne fektetni a magyar turizmusba, mindezt pedig valamilyen ellentételezés fejében tehetné meg.

Szombati sajtótájékoztatóján Juhász utalt arra, hogy az Origo főszerkesztője, Gábor László csütörtöki cikkében lényegében alátámasztotta, hogy a videó hangsávjának nyilvánosságra hozott részletein valóban Orbán Ráhel beszél két ismerősével.

Tárgyalópartnerei kilétéről azonban eddig nem jelentek meg további információk. Juhász ma Berényi Vincét és Máté Kristófot nevezte meg, akik LinkedIn-profiljaik alapján valóban a Magyar Turisztikai Ügynökség vezető beosztású munkatársai. Arról nem beszélt az Együtt elnöke, hogy a férfiak személyazonosságáról honnan vannak információi, hiszen Gábor László is csak Orbán Ráhelről írt név szerint, valamint a Juhász által feltöltött képkockákon is csak egy férfi látható (aki ugyanakkor LinkedIn-profilképe alapján kétségtelenül hasonlít a megnevezett Berényi Vincére).

Juhász állítása szerint a videofelvétel további információkat is tartalmaz, viszont igen rossz minőségű, ezért kollégáival folyamatosan dolgozik azon, hogy ezek a részletek is megismerhetők és számon kérhetők legyenek.

Ezek közé tartozik például Orbán Ráhel egy eddig nem közölt mondata, amelyben Juhász szerint a miniszterelnök lánya arra panaszkodik, hogy ő

„máskor nem szokott pénzt keresni, most már ideje lenne”.

Juhász Péter felszólította Orbán Viktort, hogy szólaljon meg azzal kapcsolatban, hogy lánya miképpen egyeztethet az állam képviselőjével arról, hogy egy harmadik fél a magyar államon szeretne pénzt keresni. Juhász ezenkívül válaszokat vár Guller Zoltántól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától arra a kérdésre, hogy a Berényi Vince és Máté Kristóf milyen felhatalmazást kapott a cégtől, hogy a miniszterelnök lányával befektetésekről tárgyaljanak.

Juhász Péter sajtótájékoztatója:

Beismerték, hogy Orbán Ráhel a turisztikai ügynökség vezetőjével beszélget a birtokomba került videón.Ugyanakkor Orbán nem hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogyan lehetséges, hogy a lánya egyeztet állami cégvezetőkkel arról, hogy valaki „sok pénzt szeretne keresni a magyar államon”. Berényi Vincének és Máté Kristófnak, az érintett vezetőknek magyarázatot kell adniuk arra, hogy milyen ellentételezésről beszéltek, ami a feltétele annak, hogy az üzlet megvalósuljon.Várjuk a válaszokat!Addig hallgasd meg mit mind Orbán Ráhel:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/videos/1919929348079539/

Posted by Juhász Péter on Saturday, 31 March 2018