Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Andy Vajna tévéje pisilő „migránst” fogott

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Fidesz-közeli média az elmúlt hetekben tonnaszámra ontja magából a különböző – nem ritkán hamisított – videókat, amelyek a felvezető szöveg alapján Nyugat-Európát terrorban tartó bevándorlókat ábrázolnak. A videók szereplőiről nem föltétlenül lehet eldönteni, hogy miért is lennének „migránsok”, mindenesetre a jelentős részük nem fehérnek tűnik, és a videó mellé rakott rövid kommentárok is ebbe az értelmezési keretbe helyezik a dolgokat.

A videók egy jelentős részének sem Európához, sem a bevándorláshoz, sem az iszlámhoz nincs köze, de azért jó kis eszköz a más bőrszínűekkel való riogatásra, félelemkeltésre – főleg, hogy az érintett médiumok jól rá is hirdetnek ezekre a posztokra.

A TV2 Tények című műsorának Facebook oldalán is minden napra jut néhány ilyen rasszista videó, de a szombat reggeli eddig minden rekordot megdönt.

„Veszélyes migránsok Európában. Ezt akarjuk?” – teszi fel a kérdést a Tények.

És hogy mi is az a szörnyűséges gaztett, amit ez a „migráns” elkövetett? Hát, köztéren könnyített magán – konkrétabban: pisilt.

Hogy mitől „migráns” az illető, nem tudjuk, bár kicsit hosszabb haja van, mint Gogolák elvtársnő elfogadhatónak tartaná, de ennél több nem derül ki a felvételből.

„Migráns” ugyan nem vagyok – vagy hát az erdélyi annak számít? fene tudja már eldönteni -, de előfordult már, hogy ilyen szörnyűséget műveltem, meg tanúja is voltam már párszor hasonló iszlamista terrorcselekménynek, nem máshol, de Budapest biztonságos és tiszta utcáin.

Egyébként az egész felvétel készülhetett volna egy könnyebb szombat estén a bulinegyedben, vagy a 8. kerületi Szigony utcai panelrengeteg közepén lévő bokroknál is (igen, itt fogott el a leküzdhetetlen migránskodás legutóbb), vagy kb. bárhol az országban.

Persze nem szép dolog közterületen pisilni, de nem kell a KSH-nál dolgozni ahhoz, hogy tudja az ember, a magyar nép egy jelentős részével előfordult már ilyen helyzet. Nem mindenkinek van akkora önuralma, mint Lázár Jánosnak, aki ugye saját bevallása szerint féken tartotta testi ingereit, sőt Elios-lámpák sincsenek mindenhol (szerencsére), hogy elrettentsék az orvul pisálókat.

Persze a köztéri pisilésnek lenne egy mágikus ellenszere: a közvécé. Ha Budapesten például ne összesen 70-80 közvécé lenne, vagyis ne 25 ezer emberre (és a turistákat nem is számoltuk) jutna egy ilyen illemhely, akkor talán kevesebben kényszerülnének a bokorba vagy a panel sarkához. Egyébként közvécékből más magyar városban sincs sokkal több, ahogy az a több közösségi illemhelyért kampányoló A Város Mindenkié (AVM) csoport összesítéséből is világosan látszik.

Eleddig persze sem a központi kormányzat, sem az önkormányzatok nem voltak túl nyitottak az AVM javaslataira, de hátha majd most, hogy az udvari médiájuk is felhívta erre a bomlasztó veszélyre a figyelmet.

És ha már a pisilésből is sikerült (gyűlölet)politikát csinálnia Andy Vajna tévéjének, akkor hadd kérdezzem már meg, hogy „ezt akarjuk?” Mármint azt akarjuk, hogy olyan kormányunk legyen, aki fene tudja honnan származó videóval riogat a pisilő migránsok ellen, vagy olyant, aki észreveszi az ország valódi problémáit (pl. azt is, hogy nincsenek közvécék), és kezeli ezeket a problémákat?

Olyan kormányt akarunk, amelyik éjt nappallá téve hazudozik, hogy hatalmon maradjon, vagy olyant, aki a jelenleginél jobb életminőséget biztosít számunkra, magyar állampolgárok számára?