Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

El akarták titkolni a szülők elől, hogy Rétvári óvodás gyerekükkel kampányolna

Ez a cikk több mint 6 éves.

Egy kismarosi óvodás gyerek édesapja jelentkezett az Indexnél, hogy a politikai pedofília egy újabb minősített esetét leplezze le. Rétvári Bence KDNP-s államtitkár kedden mondott volna beszédet a település Kis Morgó Óvodájának sportpálya-avatóján, a sajtónyilvános kampányeseményről azonban a szülőket „elfelejtették” tájékoztatni.

Az egyik apa az Indexnek elmondta, hogy aznap eredetileg színházi előadást tartottak volna az óvodában, de annyit mondtak a szülőknek, hogy a terv változott, helyette egy közös kis tornázás lesz a kicsiknek, ezért azok jöjjenek az óvodás egyenpólóban. Az apa végül véletlenül látta meg a meghívót, amelyből kiderült, nem egyszerű tornázásról van szó, hanem egy politikai eseményről.

Telefonos kérdésre az óvoda csak nagy nehezen árulta el a szülőnek (!), hogy hánytól is lesz egyáltalán a rendezvény. A polgármester, Neubauer Rudolf pedig arra biztatta a férfit, ne pedzegesse a dolgot, a falu rengeteg dolgot kapott a Fidesztől.

A neve elhallgatását kérő férfi így nyilatkozott az esetről:

„Ez politikai pedofília. Politikai rendezvénynek nincs helye egy óvoda életében. Az én gyerekem négyéves. Nem érti, miről van szó, nem tudja eldönteni, hogy hülyét csináljon-e magából vagy sem.”

A férfi szerint a többi szülőt is felháborította a dolog, de legtöbben nem merték felemelni a szavukat, mert féltik magukat és gyerekeiket is.

Az eseményt végül lemondták, de az apa azt sem érti, miért épp most kellett felavatni az óvodai sportpályát, hiszen az már tavaly augusztusban elkészült és a gyerekek azóta is használják.

A kampány előrehaladtával kormánypárti politikusok egyre gyakrabban kampányolnak gyerekekkel, bár már a téli ünnepi szezonban sem volt ritka ez a fajta csöppet sem etikus kampányolás. Nemrégiben a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria is elmarasztalta Simonka György fideszes képviselőt emiatt. A múlt héten Orbán Viktor is meglepetés látogatást tett egy óvodában, az ott készült felvételeket pedig Facebook oldalán is megosztotta. Az óvoda dolgozói saját állításuk szerint nem tudtak arról, hogy felvételek is készülnek az eseményről. A helyi választási bizottság nem talált kivetnivalót a dologban, az NVB pedig ezen a héten tárgyalja Orbán óvodai kampányolását.

(Index)